Tramp: Nema šanse da Mask kupi Twitter po tako smiješnoj cijeni

TWITTER

Inače, Mask je u tweetu u petak rekao da planira provesti svoje istraživanje kako bi utvrdio količinu korisnika Twittera koji su botovi prije nego što krene u kupovinu platforme društvenih medija

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) rekao je da je planirana kupovina Twittera privremeno na čekanju.

Tramp je na svojoj društvenoj mreži Truth Social napisao kako vjeruje da Ilon Mask (Elon Musk) na kraju neće kupiti Twitter.

- Nema šanse da će  Ilon Mask kupiti Twitter po tako smiješnoj cijeni, pogotovo jer je shvatio da je to kompanija koja se uglavnom temelji na BOTS-ovima ili spam računima - napisao je Tramp.

Inače, Mask je u tweetu u petak rekao da planira provesti svoje istraživanje kako bi utvrdio količinu korisnika Twittera koji su botovi prije nego što krene u kupovinu platforme društvenih medija.

Rekao je da je ugovor vrijedan 44 milijarde dolara na čekanju dok ne bude mogao provjeriti da lažni računi predstavljaju manje od 5 posto korisnika. 

- Da bi saznao, moj tim će napraviti slučajni uzorak od 100 pratitelja Twittera - rekao je Mask u tvitu, prenosi Business Insider.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori