Više osoba povrijeđeno u pucnjavi u Indianapolisu, napadač izvršio samoubistvo

Nekoliko osoba u Indianapolisu dovezeno je u lokalnu bolnicu nakon pucnjave koja se dogodila u objektu kompanije FedEx, saopćio je glasnogovornik policijske uprave u ovom američkom gradu Genae Cook.

Kako prenose mediji u SAD-u, policija u Indianapolisu je navela kako za sada nisu poznati motivi pucnjave, ali da je napadač nakon napada izvršio samoubistvo te ne predstavlja daljnju prijetnju po zajednicu.

Nakon još jednog nemilog događaja u Sjedinjenim Američkim Državama oglasili su se i iz kompanije Fedex te su istakli kako prikupljaju informacije o motivima i detaljima pucnjave.

"Sigurnost nam je glavni prioritet i naše su misli uz porodice onih koji su povrijeđeni u pucnjavi. Radimo na prikupljanju više informacija i sarađujemo s istražnim organima", saopćili su iz kompanije za CNN.

Lokalni mediji su nakon pucnjave razgovarali s jednim radnikom kompanije, koji je istakao kako je čuo i do deset pucnjeva prije nego što je napadač izvršio samoubistvo. Kako je rekao u razgovoru, pucnjava je počela u periodu kada je završio smjenu u skladištu.

"Ustao sam i pogledao kroz ulazna vrata i vidio čovjeka s nekom automatskom puškom, koji je pucao na otvorenom. Uplašio sam se i izašao iz zgrade", rekao je Jeremiah Miller, prenosi New York Times.

IZVOR: KLIX

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori