Najnovije informacije: Mladić izvučen iz Dunava je Matej Periš

DNK pokazao

Nalazi DNK analize tijela izvučenog jučer iz Dunava u Beogradu pokazali su da se radi o Splićaninu Mateju Perišu koji je nestao u glavnom gradu Srbije u noći sa 30. na 31. decembar prošlo godine, piše Blic

Na taj način potvrđene su sumnje da se radi baš o njemu. Sumnjalo se da je to Matej jer je na izvučenom tijelu pronađena majica koja je odgovarala onoj koju je nosio on u noći nestanka. Također, i patike su odgovarale njegovim i po boji i po znaku.

Na ovaj način definitivno je okončana petomjesečna potraga za 27-godišnjim mladićem koji je u Beograd došao s prijateljima da se provede za Novu godinu.

Jučer, dok još nije potvrđeno da se radi o Mateju, njegov otac Nenad Periš već je dao naslutiti da se radi o njegovom sinu.

"Informacija je došla poslije 139 dana. Došla je bolna vijest, grozna... Iako je prošlo toliko vremena mi smo čekali da nam se saopšti sretna vijest, da je nađen Matej živ... Ali, istina je drugačija i moramo je prihvatiti", rekao je Nenad Periš.

Dodao je da za njega u životu sada počinje 'nova stranica' i da više ništa neće biti isto.

"Idemo dalje, moramo pokazati da naša vjera nije samo trenutna. Udahnimo vazduh, pogledajmo u nebo i kažimo: "Bože, hvala". Da, teško mi je, grozno mi je, nevjerovatno teško, ali moram da prihvatim i nastavim dalje", kaže on.

Pročitajte više: U Dunavu pronađeno beživotno tijelo, vjeruje se da je riječ o Splićaninu Mateju Perišu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)