Najbolja hrana za zaustavljanje opadanja kose

Najbolja hrana za zaustavljanje opadanja kose


Mislite da su vam potrebne skupe pilule, suplementi ili losioni kako biste spriječili stanjivanje kose ili ćelavost? Razmisli ponovo! Istraživanja pokazuju da 20 namirnica s ove liste mogu pomoći u zaustavljanju opadanja kose, pa čak i preokrenuti ga, zbog obilja jednog ili više od ova četiri hranjiva koja jačaju folikule: željezo, cink, lizin i dijetetske antioksidanse.

Konzervirane školjke


Osim što je najčešći svjetski nutritivni nedostatak, nedostatak željeza dobro je poznat uzrok gubitka kose. Ono što bi moglo biti manje poznato je činjenica da su konzervirane školjke među najbogatijim izvorima željeza u hrani.

Ostrige


Plodovi mora idu dva za dvoje na vrhu liste bogate željezom, a kamenice sadrže 7,8 mg hranjivog sastojka po obroku od 85 grama (tri unce). Kamenice imaju dodatnu korist jer su prepune cinka-do 71 mg po obroku od 85 grama-za koji se pokazalo da potiče rast kose.

Sjeme tikve


Vegetarijanci i vegani koji žele u ishranu unijeti više gvožđa i cinka koji štede kosu mogu grickati sjemenke bundeve koje sadrže oko 4,2 mg željeza i 2,9 mg cinka po obroku od 28 grama (jedna unca).

Govedina


Jedna porcija proteina kravljeg porcija od 85 grama daje trifekta stimulatora rasta dlake: 5,2 mg gvožđa (u goveđoj jetri); do 8,6 mg cinka (u različitim komadima kuvane govedine); i približno 3 g lizina, esencijalne aminokiseline za koju se pokazalo da podržava ponovni rast kose.

Sušeni i slani bakalar


Osušeni i usoljeni bakalar prednjači po pitanju sadržaja lizina, s 85 g (tri unce) tog proizvoda koji sadrži oko 5 g hranjivog sastojka za kosu. Sadrži i solidnu dozu željeza i cinka.

Indijske ogrozd


Ovo egzotično jestivo jelo potpuno je zakrčeno antioksidansima: 261,5 milimola na 100 grama (3,5 unci) posluživanja kada se osuši. Oksidativni stres povezan je s gubitkom kose. Budući da antioksidansi sprječavaju ovu vrstu stresa, na ova se jedinjenja također smatra da pomažu zadržati kosu na glavi.

Bagels


Jedan običan pecivo sadrži do 3,75 mg gvožđa. Namažite malo krem ​​sira i dobićete solidan udarac cinka.

Orasi


Još jedan sveobuhvatni dodatak za pojačavanje kose, orasi su čvrst izvor željeza i cinka, i pri vrhu su antioksidativnih karti sa 21,9 mmol po 100 grama (3,5 unci) obroka.

Crno vino


O zdravstvenim prednostima konzumacije alkohola može se dosta raspravljati, ali ne može se zaobići činjenica da je crno vino bogato antioksidansima. Sredstvo za sipanje daje 5 mmol, što je više od soka od nara i otprilike isto kao i kafa koja se kapa. S tim u vezi…

Espresso


Ekspres od 100 mililitara (tri unce) više vas ne oživi. Sadrži i 14,2 mmol antioksidansa, među najvećim sadržajem bilo kojeg pripremljenog napitka.

Pileća jetra


Riba i crveno meso vodeći su po sadržaju željeza, ali i perad je bogata hranjivim tvarima. Pileća jetra ovdje je značajna, s 10,8 mg po obroku od 85 grama (tri unce). Sadrži i zdravu dozu lizina i cinka.

Janjetina


Gotovo svaka vrsta mesa puna je željeza i cinka. Ovo uključuje jagnjetinu, koja sadrži 3 mg gvožđa po obroku od 85 grama i čak 7,8 mg cinka.

Pečeni pasulj


Pečeni pasulj može biti dobar za vaše srce, kako kaže rima, ali je dobar i za sprečavanje opadanja kose zahvaljujući skoro 4 mg gvožđa i 2,2 mg cinka po obroku od 85 grama (tri unce).

Kuvani spanać


Još jedna vegetarijanska i veganska opcija za povećanje unosa željeza, kuhani spanać sadrži oko 3 mg hranjivog sastojka po obroku od 85 grama (tri unce).

Lentils


Još jedno željezo u pripravnosti za vegetarijance, leća sadrži oko 6 mg po 85 grama (tri unce) obroka, kao i značajne količine cinka, lizina i antioksidansa.

Mojitos


Budući da je nana bogata antioksidansima-116,4 mmol po obroku od 100 grama-miješanje biljke zajedno s malo bijelog ruma, gazirane vode, svježeg soka limete i šećera može zapravo biti recept za ponovni rast kose.

Čaj od šipka


Sadrži 78,1 mmol antioksidansa po obroku od 100 grama (3,5 unci), divlja sušena šipka, glavni sastojak čaja od šipka, također je snažan pojačivač rasta kose.

Pratite nas na Facebook-u

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)