Na Zagreb se srušila nepoznata letjelica, stručnjaci sumnjaju da je ruska i da je doletjela iz Ukrajine

Zagreb

S dva padobrana koja su pronađena nisu se spustili ljudi.
Foto: Twitter

Policijska uprava u Zagrebu zaprimila je više dojava građana da su na širem području Jaruna noćas osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Kako je neslužbeno potvrđeno Jutarnjem listu oko lokalnog studentskog doma pronađeni su dijelovi neke letjelice, ali još uvijek se ne zna što se tačno dogodilo.

Na mjestu incidenta pronađena su i dva padobrana.

Kako je tokom noći doznao Index iz dobro obaviještenih izvora, po dosad prikupljenim informacijama do kojih su nadležne službe došle tokom uviđaja, na zagrebačkom Jarunu srušila se bespilotna letjelica.

S dva padobrana koja su pronađena nisu se spustili ljudi.

Pojavljuju se neslužbene informacije da je tokom uviđaja utvrđeno da se na dijelovima letjelice nalazi petokraka i natpisi na ruskoj ćirilici, no za to nema nikakve službene potvrde.

Šta je zapravo palo na Zagreb možda je dao Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik rubrike The War Zone na portalu The Drive.

Rogoway je napisao kako na temelju detaljnog proučavanja dijelova letjelice sa slika i snimki iz Zagreba vjeruje da se u glavnom gradu Hravstke srušila sovjetska bespilotna letjelica Tu-141 koja je doletjela iz Ukrajine. (Klix.ba)

Pročitajte više: Lavrov upravo stigao u Antaliju, sutra sastanak Rusija – Ukrajina – Turska

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori