Na društvenim mrežama svi ismijavaju Facebookovu promjenu imena: Ovo su najbolje šale

Facebook

Promjena imena kompanije Facebook i najava "nove faze u razvoju društvenih mreža" izazvala je različite reakcije javnosti. Iako su mnogi bili kritički nastrojeni i osudili ovaj potez, korisnici društvenih mreža prepustili su se kreativnosti te na šaljiv način ismijali promjenu.

Počevši od onih koji Zuckerbergov potez osuđuju kao ignorisanje problema koji su posljednjih dana u žiži javnosti, a tiču se curenja privatnih informacija korisnika, ali i širenja govora mržnje te činjenice da je kompaniji važniji profit od sigurnosti korisnika, memeovi obuhvataju sve.

Upravo je konkurentska društvena mreža Twitter bila glavni izvor šala koje su se ticale objave promjene imena.

Iako na mreži dominiraju one sa engleskog govornog područja, za njima nisu zaostajali ni tviteraši sa područja Balkana te su tako Facebook uporedili s PIK.ba platformom za online prodaju, koja je promijenila ime u OLX.ba, ali je niko tako ne zove.

U nastavku donosimo neke od najzanimljivijih šala koje smo pronašli online.

Nekolicina njih je promjenu imena kritikovala kao sretanje pažnje sa stvarnih problema te su to dočarali šaljivim montažama.

Mnogi su iskoristili priliku da se našale i sa fizičkim izgledom osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, ali i njegovog okruženja tokom predstavljanja novosti kreiravši različite montaže.

Međutim, većina je istakla kako promjena imena neće "upaliti" te da je svima jasno kako se zapravo ništa nije promijenilo.

Pročitajte više: Facebook promijenio naziv kompanije u Meta

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori