Mostar dobija besplatne male biblioteke povodom Svjetskog dana knjige

Mostar dobija besplatne male biblioteke povodom Svjetskog dana knjige
(Foto: Bljesak.info) - Mostar će za Svjetski dan knjige dobiti male besplatne biblioteke postavljene na pet lokacija, a građani će moći na čitanje uzeti knjigu, vratiti je ili zamijeniti s nekom drugom.

Mostar će za Svjetski dan knjige dobiti male besplatne biblioteke postavljene na pet lokacija, a građani će moći na čitanje uzeti knjigu, vratiti je ili zamijeniti s nekom drugom.

PRONI Centar će u petak, 23. aprila, postaviti male besplatne biblioteke ili ulične, kako ih se još naziva i to na pet lokacija u Mostaru.

"Ulične biblioteke/knjižnice postavit ćemo ispred Centra za kulturu, Narodnog pozorišta, Hrvatskog narodnog kazališta, novoobnovljenom parku u ulici Maršala Tita i ispred Centra za djecu i mlade SPES“, rekao je Harun Šetka.

Omladinski klub PRONI koji je i pokretač ove akcije poziva građane da doniraju knjige za male besplatne biblioteke u gradu.

"Biblioteke će funkcionisati na taj način da će svi građani moći ostaviti knjige koje žele ili zamijeniti s onima koje im trebaju. U fazi smo trenutno u knjiga za biblioteke, pa pozivamo sve građane koji žele donirati knjige da nas kontaktiraju putem PRONI društvenih mreža ili putem telefona +38762967651”, rekao je Šetka.

Šetka naglašava kako su male besplatne biblioteke svojevrstan dar mladih cijelom Mostaru povodom Svjetskog dana knjige.

"Želimo omogućiti da besplatne knjige budu dostupne svima u Mostaru, na što više lokacija da ih iskoriste različite generacije naših sugrađana. Nadamo se da neće biti vandalizma i zloupotreba", rekao je Šetka koji je PR ovog projekta.

Inače, Omladinski klub PRONI ulične biblioteke postavllja u suradnji s lokalnim partnerima u okviru projekta "Kreiraj (sve)mir" u okviru programa BHRI kojeg provodi USAID.

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više: Nasilni mostarski policajci saslušani u FUP-u, mogu dobiti zatvorsku kaznu do pet godina

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)