Advokat Bibić tvrdi: Moj klijent nije pretukao vatrogasca, samo je želio pomoći komšiji

Nikakvog fizičkog kontakta niti psovki nije bilo upućeno od strane mog klijenta što mogu potvrditi i vlasnik i ostali mnogobrojni svjedoci koji su prisustvovali događaju, kaže Bibić

Almir Bibić, advokat pripadnika Specijalne jednice Federalne uprave policije koji je osumnjičen da je pretukao vatrogasca iz Konjica Mirnesa Ćibu tokom intervencije na požaru u selu Repovcu tvrdi da je njegov klijent samo želio pomoći svom komšiji.

-Avdo Jusufbegović pripadnik FUP- a je inače komšija Edina Alibegovića u čijem je domaćinstvu izbio požar. Zajedno je sa ostalim ukućanima i komšijama pritekao u pomoć Edinu pri gašenju požara. Prilikom gašenja vatrene stihije koja je zahvatila sijeno u blizini štale , vatrogasac je sa suprotne strane gasio isti te na taj način usmjeravao vatru prema objektu. Kada su mu svi sugerisali da sa suprotne strane počne gasiti isti je odbacio šmrk. Nakon čega je ist uzeo moj klijent i počeo gasiti zapaljeni plast sjena. Nikakvog fizičkog kontakta niti psovki nije bilo upućeno od strane mog klijenta što mogu potvrditi i vlasnik i ostali mnogobrojni svjedoci koji su prisustvovali događaju – kaže Bibić.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori