Mira Furlan sinu Marku napisala pismo prije smrti

Memoari

U tekstu izvorno napisanom na engleskom opisuje svoj život i život svojih bližnjih - od sudbine majke Branke i oca Ivana te bake Ljube do supruga Gorana i sina Marka, kojem je knjiga i posvećena

Glumica Mira Furlan umrla je 20. januara 2021. godine u Los Anđelesu, a kako je u tom periodu objavljeno, prije smrti dovršila je svoje memoare koje će njen suprug reditelj Goran Gajić posthumno objaviti.

Kako piše Gloria, u izdanju hrvatske izdavačke kuće "Fraktura" 15. decembra izlazi autobiografija "Voli me više od svega", u kojoj je zvijezda filmova "Kiklop" i "U raljama života" te TV serijala "Babylon 5" i "Izgubljeni" na 640 stranica napisala sve o svojem bogatom životu.

- Zima je 1991., jedna od najoštrijih ikad zabilježenih u Njujorku. U svojoj uniformi konobarice izlazim iz Caféa Monaco gdje radim, sa stranim novinama u rukama. Smrzavajući se u dekoltiranoj bluzi (obaveznoj uniformi na mojem radnom mjestu), stojim na uglu Amsterdama i Broadwaya i otvaram glavni članak s nadnaslovom: "Tragična sudbina velike hrvatske glumice". Zatim mi oči skliznu do naslova: "Težak život lake žene" - odlomak je kojim započinje autobiografija u kojoj Furlan emotivno i bez susprezanja govori o svojim najljepšim, ali i najtraumatičnijim danima.

U tekstu izvorno napisanom na engleskom opisuje svoj život i život svojih bližnjih - od sudbine majke Branke i oca Ivana te bake Ljube do supruga Gorana i sina Marka, kojem je knjiga i posvećena.

- Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao razumjeti što se dešavalo prije tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svijet iz kojeg su potekli tvoji roditelji? Da li uopće želiš znati nešto o tome? Da li ti treba ta teška prtljaga, prtljaga koju tvoja majka vuče sa sobom cijeli svoj život, ne nalazeći načina da je bar načas odloži - napisala je Mira Furlan svom sinu u pismu također objavljenom u knjizi.

Pročitajte više: Svoje dijete nazivala tumorom i odbijala da ga doji: Šta se desilo sa sinom Brižit Bardo ? (FOTO)

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori