Milla Jovovich povezala sukob u Ukrajini s ratom u Jugoslaviji: Sjećam se trauma porodice

Mila Jovovich

Milla Jovovich povezala sukob u Ukrajini s ratom u Jugoslaviji: Sjećam se trauma porodice
Milla Jovovich (Foto: EPA-EFE)

Glumica i model Milla Jovovich koja je porijeklom istovremeno i iz Ukrajine i Rusije, a čiji je djed bio iz Crne Gore, na Instagramu je komentarisala trenutni rat u Ukrajini te ga povezala sa traumama koje je njena porodica doživjela tokom sukoba na području bivše Jugoslavije.

Jovovich je bila još jedna u nizu poznatih koji su uputili poruke podrške i solidarnosti za ukrajinski narod.

Njena objava dolazi u vrijeme eskalacije nasilja nakon napada koje je naredio ruski predsjednik Vladimir Putin, a ljudi su primorani da bježe u skloništa ili preko granica zemlje.

"Slomljena sam srca i zapanjena pokušavajući da obradim ovosedmične događaje u mom rodnom mjestu u Ukrajini. Moja zemlja i narod su bombardovani", napisala je Jovovich na Instagramu.

Kazala je da se njeni prijatelji i porodica kriju te da njena krv i korijeni potiču i iz Rusije i iz Ukrajine.

"Podijeljena sam na dva dijela dok gledam kako se užas odvija, zemlja se uništava, porodice raseljavaju, cijeli njihov život leži u ugljenisanim fragmentima oko njih", poručila je.

U duhu sukoba u Ukrajini prisjetila se dešavanja u Jugoslaviji tokom 90ih godina i trauma koje je njena porodica preživjela: "Sjećam se rata u očevoj domovini bivšoj Jugoslaviji i priča koje moja porodica priča o traumi i teroru koji su doživjeli."

"Rat. Uvijek rat. Lideri koji ne mogu donijeti mir. Beskrajni velikan imperijalizma. I uvijek narod plaća krvoprolićem i suzama", zaključila je glumica u poruci kojom je pozvala na pomoć Ukrajini.

Pročitajte više: Ukrajinski branioci Zmijskog otoka su možda još živi

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)