Mike Tyson stiže u Beograd: Kakve je uslove tražio?

Legendarni bokser Mike Tyson bit će gost u Beogradu na Svjetskom prvenstvu u boksu, koje se održava od 24. oktobra do 6. novembra.

Prema pisanju Blica, jedan od najvećih bokesra svih vremena bit će gost Bokserskog saveza Srbije. Tyson će stići u posljednjem dijelu Svjetskog prvenstva, ali imao je nekoliko uslova za dolazak u Beograd.

Jedan od njih je da dobije cijeli sprat jednog od najpoznatijih hotela. Tražio je i poseban jelovnik baziran na mesu bizona, a organizatorima je poslao poruku i da želi veliki izbor svježe cijeđenih voćnih sokova.

Tyson je karijeru počeo 1985. godine, sa 20 godina je postao svjetski prvak u teškoj kategoriji, a do 23. godine je nanizao 37 pobjeda bez ijednog poraza. Karijeru je završio skorom 50-6.

Podsjetimo, Čelični Mike vratio se u ring krajem 2020. godine, skoro 15 godina nakon svoje posljednje profesionalne borbe protiv Kevina McBridea u junu 2005. godine. Povratnički meč dvije bivše bokserske zvijezde Mikea Tysona (54) i Roya Jonesa (51), održan u Staples Centru, završen je bez pobjednika.

Pročitajte više: Potvrđen datum i mjesto borbe Džošue i Fjurija

Pratite nas na Facebook akter.ba - Mike Tyson stiže u Beograd: Kakve je uslove tražio?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori