Medihina šljivopita: Recept

Medihina šljivopita
Foto: Facebook

Sezona je šljive, ove izuzetne voćke, te preporučujemo da iskoristite njene blagodati na sve moguće načine.

Donosimo jedan recept, koji je podjelila spisateljica Mediha Šehidić. Riječ je o jednom starom receptu...

Potrebno: oprati i očistiti šljive. Pospete ih sa dvije kašike šećera, vanilin šećerom i cimetom.

Stavite u kalup za tortu, pa u zagrijanu rernu. Umutite dva jajeta sa pet kašika šećera, dodajte jedan jogurt, decilitar ulja, dvije-tri kašike griza, 5 kašika brašna i pola praška za pecivo.

Izvadite pleh sa šljivama iz rerne, pa po njima prelijte pola smjese za biskvit. U drugu polovinu dodajte kakao i dvije kašike mlijeka, pa prelijete i to po prvoj žutoj smjesi.

Ispecite, malo ohladite, kalup na tanjir za serviranje okrenete naopako tako da šljive budu gore, a biskvit dole. Pospete šećerom u prahu.

Prijatno!

Pročitajte više: Recept: Volite li panna cottu?

Pratite nas na Facebook akter.ba - Medihina šljivopita: Recept

šljivopita

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)