Manuel Feller: Pobjednik slaloma u Lenzerheide

Manuel Feller pobjednik slaloma
Foto: Screenshot Eurosport

Austrijanac zatvorio je sezonu Svjetskog kupa za Audi FIS 2020.-21.

U vrhunskoj formi, pobijedivši u posljednjoj utrci sezone u slalomu na završnom dijelu sezone u Švicarskom Lenzerheideu.

Feller, koji je bio tek na šestom mjestu nakon prve vožnje, nervozno grickajući nokte i iščekujući kako će proći posljednjih pet konkurenata niz padinu.

Na kraju je Feller bio bolji od dvojice Francuza, nadmašivši Clementa Noela sa malom razlikom 0,08 sekundi i 0,11 sekundi ispred ukupnog pobjednika Svjetskog kupa Alexisa Pinturaulta.

Filip Zubčić završio je utrku sa zaostatkom 2,35 sec izauzeo 13.mjesto.

U borbi za osvajanje Globusa takmičari koji su bili u igri odlučili su hrabro krenuti u današnju trku.  Najveća današnja priča bio je „dvoboj“ između Švajcaraca i Austrijanaca za ekipni trofej. Bila je to tijesna utrka. Na kraju, Fellerova pobjeda nije bila dovoljna da nadoknadi razliku u bodovima jer su Švicarci osim ženskog ekipnog trofeja i ukupnog trofeja ekipe zaslužili i muški trofej.

U trci je odlučen i trofej Longines Rising Star, koji je pripao Italijanu Alexu Vinazeru zahvaljujući njegovom danas četvrtom plasmanu.

Tabela ukupan poredak

Mali globus za slalom osvojio je Austrijanac Marco Schwarz.

Schwarz u prvoj vožnji osvojio prvo mjesto, ali imao je veliku grešku u drugoj vožnji i završio je na šestom mjestu..

Ipak, Schwarz je imao uspješnu sezonu u borbi za Mali slalomski globus, a pored toga završio je na trećem mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupa.

Oprostio se od aktivnog takmičenja Jean-Baptistea Grangea

Danas je bila vrijedna pažnje posljednja utrka dugogodišnjeg veterana Jean-Baptistea Grangea, kojeg su nakon njegove duge i nezaboravne karijere na desetke dobrih ljudi dočekale velikim aplauzom i čestitkama.

Današnjom trkom sezona Audi FIS Svjetskog kupa 2020.-21. Službeno je završena.

Pročitaj više: Danas su Francuzi osvojili dvostruku pobjedu u slalomu u Kranjskoj Gori

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori