MAJKA VEGANKA OSUĐENA ZA SMRT SINA: Djecu hranila samo voćem, povrćem i svojim mlijekom

SAD

MAJKA VEGANKA OSUĐENA ZA SMRT SINA
Foto: Profimedia

Majka veganka proglašena je krivom za smrt svog 18-mjesečnog sina koji je imao samo 7,7 kilograma kada je preminuo 2019. godine, nakon što ga je majka hranila samo voćem, povrćem i svojim mlijekom.

Šila O’Liri (39) osuđena je u utorak pred porotom u Kejp Koralu na Floridi poslije jednonedeljnog suđenja.

Sada joj prijeti život iza rešetaka, a presuda će joj biti izrečena 25. jula. Njen sin Ezra je preminuo 2019. godine od komplikacija izazvanih neuhranjenošću, prenosi Dejli mejl.

Doktori su otkrili da nije bio hranjen nedelju dana prije smrti septembru 2019. godine. Šila i njen muž koji je takođe optužen za ubistvo i čeka suđenje, pozvali su hitnu pomoć nakon što je Ezra prestao da diše. Hitna pomoć je na licu mjesta konstatovala smrt djeteta. Također su pregledali i troje starije djece ovog para.

Par je optužen u decembru 2019. godine nakon što je otkriven uzrok Ezrine smrti. Nikada nisu objavljene fotogafije koje pokazuju u kakvom je stanju djete bilo kada je preminulo.

Ali tužioci na Šilinom suđenju su opisali da je dječak bio iznuren i da je neprestano plakao.

„Odlučila je da zanemari njegov plač. Nije joj bila potrebna vaga da bi vidjela njegove kosti. Nije joj bila potrebna vaga da bi čula njegov plač“, rekla je pomoćnica državnog tužioca Sara Miler.

Par je ostalo troje djece hranio uglavnom mangom, bananama i avokadom. Dvoje djece od tri i pet godina je također bilo neuhranjeno. Koža im je bila žuta, a zubi crni.

Šilina starija ćerka (11) je bila nešto boljeg zdravlja. Policija vjeruje da je to zbog toga što je djevojčica posjećivala oca u drugoj državi pa je tamo bila na odgovarajućoj ishrani.

Maleni Ezra je rođen kod kuće i nikada nije bio kod ljekara. Policija je istakla da je dječak na dan smrti imao poteškoća sa disanjem. Umjesto da pozovu pomoć, otac i majka su otišli na spavanje. Kada su se probudili dječak više nije disao.

Pročitajte više: Stravično: Grom ubio dijete

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori