Lepa Brena o zdravstevnim problemima: Ležala sam 12 dana nepokretna

sve sam proučila i bila sam redovan pacijent

Lepa Brena: Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent, otkrila je pjevačica

Muzička zvijezda, Lepa Brena iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi, već duže vrijeme se bori sa trombozom i od tada vodi računa o sebi, zdravo se hrani i redovno trenira.

-Odavno sam naučila da probleme treba rješavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako da živim, znam šta ne smijem da pijem i jedem. Kao i kako moj život treba da se odvija po zdravstvenim pravilima, otkrila je Brena u jednom intervjuu.

Dodala je da je naučila da živi po pravilima i da bude sretna.

- Vakcinisala sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svijet živi i funkcioniše po pravilima i mi moramo da se uklopimo u njih, rekla je za “Story” nedavno Brena.

Inače, sa teškom dijagnozom suočila se prije deset godina kada je operisana na VMA. Da nešto nije u redu sa zdravljem, pjevačica je primijetila na koncertu kada joj je ruka odjednom postala ljubičasto – plava.

-Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u lijevu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gdje su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke, rekla je tada pjevačica i dodala:

"Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gdje su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspjeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 posto suklavije i 100 posto potpazušne vene. Bio je to prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku, dodala je ona.

Od tada je usporila tempo i promijenila način ishrane. Jede isključivo ribu, bareno meso, ali bez prasetine i jagnjetine, voće, povrće i sve to bez hljeba. Jedino što sebi nije uskratila su čaša ili dvije vina, uz to redovno vježba.

Izvor: Avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori