Lara Gut-Behrami najbrža u spustu u Zauchenseeu

Skijanje

Lara Gut-Behrami najbrža u spustu u Zauchenseeu
Foto: Printscreen

Žene su danas vozile spust u Zauchenseeu u Austriji, a pobjedu je odnijela Švicarka Lara Gut-Behrami dok je najbolja spustašica sezone Sofia Goggia pala, zaustavila se u zastitnoj ogradi ali bez povrede.

Izdvajamo i pad talijanske skijašice Sofije Goggije, inače vodeće spustašice ove sezone. Nakon postignutih najboljih vremena na svim prolazima Goggia je izgubila kontrolu, pala i završila u zaštitnoj ogradi. Na sreću, teža se ozljeda nije dogodila, već se Goggia ustala na noge i odskijala niz padinu do cilja.

Švicarska skijašica Lara Gut-Behrami osvojila je današnji spust Svjetskog kupa koji se  vozio u austrijskom Zauchenseeu.

Najveću prijetnju 30-godišnja Švicarka je imala u Njemici Kiri Weidle koja je na kraju imala mali zaostatak od deset stotinki, ali dovoljan  tek za drugo mjesto. Treće mjesto osvojila je Austrijanka Ramona Siebenhofer (sa 44 stotinke slabije vrijeme od Gut-Behrami), a četvrto Talijanka Nadija Delago (52 stotinke slabije vrijeme).

Sofija je S 300 bodova je i dalje vodeća spustašica Svjetskog kupa, a slijede Amerikanka Johnson (240) i Austrijanka Siebenhofer (184).

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Amerikanka Schiffrin je vodeća i ima 966 bodova. Druga je Slovakinja Vlhova s 917, dok je treća  Goggia sa 657 bodova.

Današnju utrku naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija  je završila na 38 mjestu. U generalnom plasmanu nalazi se na 101. mjestu  ima 13 bodova.

U nedjelju 15.januara  najbolje skijašice će na istom mjestu voziti superveleslalom.

Svjetski kup, Zauchensee, spust (skijašice):

1.Lara Gut-Behrami (Švi) 1:45.78

2.Kira Weidle (Njem) +0.10

3.Ramona Siebenhofer (Aut) +0.44

4.Nadia Delago (Ita) +0.52

5.Marie-Michele Gagnon (Kan) +0.68

6.Federica Brignone (Ita) +0.87

7.Corinne Suter (Švi) +0.99

8.Ester Ledecka (Češ) +1.06

9.Jasmine Flury (Švi) +1.24

10.Christine Scheyer (Aut) +1.26

Pročitajte više: Sofia Goggia pobjednik SuperG u Val d'Isère FRA

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori