Lajović: Male stvari su me činile srećnim

Lajović: Male stvari su me činile srećnim
Foto: Srdjan Stevanovic Starsportphoto

Teniser Dušan Lajović uspeo je da se plasira u drugo kolo turnira u Beogradu pošto je savladao Litvanca Rikardasa Berankisa – 6:3, 6:3.

„Početak meča je bio težak zbog emocija od prethodnih nedjelja. Odmah sam izgubio servis i malo sumnjao u sebe. Srećom, ovo je rezultat rada tokom prethodnih dana.

Posije Rima sam pokušavao da se mentalno oporavim, radio sam naporno. Na treningu prije pet dana je izgledalo slično kao tokom mečeva u prethodnim nedjeljama, ali je iz treninga u trening bilo sve bolje. Tokom meča sam počeo da vjerujem da imam ono što je potrebno. Male stvari su me činile sretnim, pokušavao sam da ne sumnjam u sebe i da ne razmišljam previše. Išao sam od poena do poena, i kada ste u dobrom ritmu, ne razmišljate previše šta će da se dogodi. Danas sam baš to radio,“ rekao je Lajović.

Način na koji diše tokom meča mu je, ističe, od velike važnosti.

Jedna od glavnih stvari je disanje na određen način tokom meča. Ako mi srce radi ubrzano, trudim se da izdahnem brzo tri puta i udahnem jednom duboko. Ako imam vremena, pokušavam da dišem kroz stomak kako bih smanjio tenziju.

Lajović će se u drugom kolu sastati sa Žeremijem Šardijem iz Francuske.

Pročitaj više:Odličan izvor energije: Zašto Nole Đoković jede hurme za vrijeme time outa?

Izvor: sport klub

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)