Kupio Ferrarija, pa ga slupao tri kilometra od salona

Nesreća

Kupio Ferrarija, pa ga slupao tri kilometra od salona
Foto: Twitter

Iako se ovaj incident dogodio 1. aprila, nije riječ o prvoaprilskoj šali. Naime, neko je u Velikoj Britaniji kupio Ferrari 488 GTB, pa ga je slupao na povratku kući 3,2 kilometra od zastupništva.

Prema podacima policije iz Derbyja, 488 GTB je kupljen 1. aprila ujutro, i na cesti je proveo manje od nekoliko minuta nakon što se dogodila nesreća. Na sreću, u njoj niko nije povrijeđen, osim možda ponosa vozača. Ferrari 488 GTB iz 2017. kupljen u obližnjem zastupništvu Baytree Cars u Derbyju u Engleskoj, odmah niz cestu gdje se dogodila nesreća.

Automobil je završen u Rosso Corsa crvenoj nijansi, i na satu je imao samo 21.565 kilometara koliko je s njim napravio prvi vlasnik. Također, 488 GTB je opremljen Carbon paketom, koji kako ime sugerira, dodaje mnoštvo detalja od karbonskih vlakana i nešto višu cijenu, piše Jutarnji.

Njegov 3,9-litreni V8 sposoban je za 690 KS, stotku 488 GTB hvata za 3 sekunde i vozi do maksimalne brzine od 330 km/h.

Međutim, čini se da novi vlasnik nije bio svjestan sposobnosti automobila. Na sreću, nikada nije ni stigao do te brzine. S obzirom na to da je na fotografijama Ferrari okrenut na krivu stranu, čini se da je vozač malo previše pritiskao papučicu gasa.

U nesreći je stradao prednji branik, hauba te farovi. Šteta se čini popravljivom, ali kao tek novi vlasnik superautomobila, vozač je sigurno očekivao da će prvih mjeseci plaćati samo na benzinskim stanicama, a ne u servisnim radionicama.

Pročitajte više: Ibrahimović provozao svoj zlatni Ferrari i izazvao pažnju cijelog Milana

Pratite nas na Facebook akter.ba -Kupio Ferrarija, pa ga slupao tri kilometra od salona

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)