Kupio avion, zvao sina na probni let i sletjeli u šumu: “Mislili da smo teroristi”!?

Njemačka

avion prinudno sletio
Foto: BILD

Kako javlja “BILD”, avionska nesreća dogodila se u ponedjeljak navečer u Elmauu, u blizini Garmisch-Partenkirchena u Njemačkoj!

Jedan bečki liječnik kupio je ultralaki avion u Švicarskoj i htio je sa sinom odletjeti u Korušku.

No, problemi su nastali samo nekoliko sati nakon kupnje. Doktor je letio iznad dvorca Elmau sa avionom kada je iznenada naišao na turbulencije. Nešto prije Wettersteinwanda, stroj je počeo skretati ulijevo, piše njemački tabloid.

Sin je tada reagirao brzinom munje i povukao padobran za hitne slučajeve. Pilot je tada pokušao ne sudariti se sa stjenovitom ogradom s plinom i propelerom.

Konačno, kako prenosi “BILD”, liječnik je uspio prinudno sletjeti u susjednu planinsku šumu – samo nekoliko kilometara od konferencijskog hotela G7.

“To je bila prikrivena sreća, šuma nas je usporila”, rekao je doktor za “tz”. Kad je stroj dotaknuo, Bečani su primijetili samo malu neravninu. Prema riječima zapovjednika vatrogasne postrojbe Mittenwalda, otac i sin djelovali su “duboko opušteno” nakon nesreće.

“Vjerojatno su vjerovali da smo teroristi”

Budući da je avion prinudno sletio u blizini konferencijskog hotela G7, brojne hitne službe brzo su bile na licu mjesta – prije svega službene osobe. “Bilo je suludo mnogo policajaca”, rekao je 59-godišnji liječnik za “BILD”. – Vjerojatno su mislili da smo teroristi.

Pročitajte više: Saobraćajna nesreća u Sarajevu, motociklista lakše povrijeđen (GP Maljevac)

Pratite nas na facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)