Koje rase pasa su idealne za život u stanu?

pexels-freestocksorg-129634
FOTO: Pexels

Briga o psu zahtijeva veliku odgovornost, naročito ukoliko živite u stanu. Morate voditi računa o tome da životinja može voditi ugodan život u određenom prostoru. Osim što su ovi psi mali, poznati su po tome što su većinu vremena opušteni i mirni - piše klix.ba rase pasa

Kovrdžavi bišon

Kovrdžavi bišon ne izaziva alergiju, brzo uči i prilagođava se novoj sredini. Težak je nešto više od šest kilograma. Bišon se obožava igrati s mališanima, iako biste uvijek trebali imati na umu da djeca nikada ne bi trebala biti ostavljena nasamo s ljubimcem. rase pasa

Francuski buldog

Ova rasa je tek u posljednjih nekoliko godina postala omijena širom svijeta, a u Francuskoj je popularna još od 18. stoljeća. Brza šetnja svakog dana će biti dovoljna da francuski buldog ostane u formi. Rijetko laje, što će obradovati vaše komšije.

Mops

Mops je itekako odan pas koji će se brzo prilagoditi životu u stanu. Vrlo lako se može obučiti, također rijetko laje i mnogo spava. Umiljat je i zato će se pokušati dopasti ne samo vama i djeci, nego i drugim ljubimcima. Ljubav prema hrani i ljenčarenje ga može dovesti do pretilosti, stoga obratite pažnju.

Cavalier King Charles španijel

Idealan je za vlasnike koji nisu u mogućnosti mnogo hodati, npr. za starije ljude. Brzo uče iz njihovog nastojanja da usreće vlasnika. Idealna je opcija za porodice s djecom. Ne voli biti ostavljen sam na duži vremenski period.

Maltezer

Maltezer ima nekoliko osobina koji ga čine savršenim za život u stanu. Relativno je mirne energije i ne zahtijeva poseban režim dnevnih aktivnosti. Kratka šetnja će biti sasvim dovoljna. Slaže se s drugim vrstama pasa, ali i mačkama. Maltezeri su obično teški između četiri i šest kilograma.

Za koju god rasu se odlučili, imajte u vidu da morate biti spremni na dugotrajnu predanost svom novom prijatelju. Nikada ga ne biste trebali napustiti.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)