Koje navike dovode do dehidracije kože

Stavljanje hidratantne kreme na kožu u pravo vrijeme omogućit će vam da imate najveće koristi od nje

Pored brojnih tretmana vaša koža je i dalje suha i svrbi vas. Zbog čega je to tako? Pa, glavni razlog leži u činjenici da prakticirate neke aktivnosti koje dovode do dehidracije kože. Ovo su, prema stručnjacima, loše navike zbog kojih pati vaša koža.

Gubitak minerala

Preveliki unos vode - Možda vam se čini paradoksalnim, ali lijek za suhu kožu nije pretjerana konzumacija vode. Mada je redovna hidratacija ključna za zdravlje vašeg tijela, često ispijanje vode može dovesti do toga da organizam izgubi neophodne minerale za njegovo pravilno funkcioniranje, što za posljedicu može imati sušenje kože.

Predugo tuširanje - Tuširanje poslije napornog dana je odličan način da se opustite, ali nije preporučljivo predugo biti pod tušem, posebno ako vam je stalo da imate glatku kožu. Naime, topla voda uklanja prirodnu vlagu i masti s vaše kože, koje joj pomažu da ne bude suha. Iz tog razloga, stručnjaci preporučuju tuširanje mlakom ili prohladnom vodom uz korištenje blagih sapuna koji neće ukloniti zaštitni sloj vaše kože.

Bolji efekti

Nanošenje hidratantne kreme u pogrešno vrijeme - Stavljanje hidratantne kreme na kožu u pravo vrijeme omogućit će vam da imate najveće koristi od nje. Većina žena je nanosi na lice nakon umivanja i brisanja lica peškirom. To je pogrešno. Efekti od kreme će biti bolji ako je nanesete na lice, ali i druge dijelove tijela, dok je koža još vlažna.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)