Ko je bila prva žena Radeta Šerbedžije?

Glumac

Slavni glumac se oženio veoma mlad, i iz tog braka ima dvoje djece, a svoju prvu suprugu od milja zvao - belerina...

Glumca Radeta Šerbedžiju pripadnice ljepšeg pola uvijek su smatrale vrlo privlačnim muškarcem, a u prvi brak stupio je veoma mlad, kada su on i njegova izabranica imali jedva 23 godine.

Njeno ime bilo je Ivanka Cerovac, a od milja ju je zvao svojom balerinom.

Te 1969. godine, Rade je diplomirao na Akademiji, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Bila je to prava, iskrena mladalačka ljubav, ali, mada su bili srodne duše, nije im bilo suđeno da njihov brak opstane.

Prve godine obilježili su i njihovi prvi profesionalni uspjesi. Šerbedžija je brzo dobio angažman u gradskom pozorištu “Gavella” u kojem je igrao Šekspirovog “Hamleta” i “Ričarda Trećeg”, a Ivanka je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Dobili su dvoje djece - 1971. godine rodio im se sin Danilo, koji je ime dobio po Radetovom ocu, a dvije godine kasnije i ćerka Lucija.

Rade je već tada imao dosta glumačkog iskustva, no, kako je rasla njegova slava, tako je i brak sa Ivankom počinjao da se urušava.

Zanimljivo je da je Šerbedžija u stihovima priznao svoju krivicu. U pjesmi "Hamlet mašina", koja je nastala 1992. godine, pisao je o "veš-mašini" koju je posle vjenčanja kupio svojoj voljenoj.

- Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vrijedno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih nevjerstava počela kvariti... - napisao je Rade.

Razveli su se 1987, a prvoj supruzi posvetio je i zbirku pjesama u kojoj je napisao dirljive stihove: "od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle djece koja nas svojim životima uvjeravaju da sve to nije bio tek san i privid".

Bivši supružnici ostali su prijatelji poslije razvoda i i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života. Rade je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje dece: Milicu, Ninu i Vanju.

Pročitajte više: Rade Šerbedžija u Londonu snima seriju

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori