Ken Block izradio Audi za razvoj električnih vozila

Bivši vozač Forda pronašao je novi dom u Njemačkoj, pomažući u razvoju sljedeće generacije automobila visokih performansi.

Audi je u svoj program razvoja električnih vozila angažirao poznatog vozača relija i kaskadera Kena Blocka, navodeći kao razlog njegov prirodni talent i "sposobnost inspiriranja".

Točna priroda partnerstva u ovoj fazi nije sasvim jasna, no sugerira se da će se Block-koji je poznat po dugogodišnjoj povezanosti s Fordom -uključiti u testiranje vozila, a također predstavljati njemačku marku u promotivnoj sposobnosti .

Nije isključen ni povratak u motosport jer se njemačka marka priprema za nastup na Dakar Rallyju u svom elektrificiranom terenskom vozilu RS Q E-Tron.

"Električna mobilnost je budućnost", rekao je Block u službenom priopćenju. “Vidim električni automobil kao skok naprijed za nas kao društvo kako bismo stvorili nešto što ne samo da može smanjiti emisije i nadamo se da će planet učiniti boljim mjestom. Ali ne samo to: radi se i o performansama."

“Volim sve što me tjera da idem brže. Električni automobili to mogu. A što se zvuka tiče, ja imam djecu koju to ne zanima. Smatraju da je zvuk električnih automobila jednako hladan kao i zvuk motora s unutarnjim sagorjevanjem.

“Audi je marka koja je rasplamsala moju strast prema automobilskom sportu. Izuzetno sam uzbuđen što započinjem ovo novo poglavlje. Zajedno ćemo razvijati inovativne projekte i pomicati granice električne mobilnosti", prenosi drive.com.au.

Pratite nas na Facebook akter. ba

Pročitajte više: Električni automobili: Baterije opasnije od nafte?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori