Kanađanin već 17 godina živi na plutajućem otoku kojeg je sam izgradio

KANAĐANIN

Svakodnevno obilazi rijeku na svom kajaku, kupi smeće i pomaže životinjama kojima je potrebna pomoć

Šadov (Shadow) već više od 17 godina živi na plutajućem otoku u mjestu Widgeon Slough u Kanadi kojeg je sam izgradio od spašenih materijala i odbačenih stvari.

Svoj otok naziva Nowhere Island, a glavna misija mu je zaštita okoliša. Kako je rekao u  jednom intervjuu, život u gradu mu je dosadio i želio je napraviti nešto bolje. Tako je došao na ideju da sam izgradi otok daleko od grada

Na malenom otočiću je Šadov sagradio dvije kuće, kokošinjac, vrt i skladište. 

Kako kaže, želi živjeti održivo i ekološki. Kada je zima skuplja drva iz rijeke za ogrjev, uzgaja vlastitu svježu hranu u vrtu, a svježu vodu skuplja iz obližnjeg izvora.

Svaki dio otoka pluta samostalno s vlastitim izvanmrežnim solarnim panelom koji osigurava struju. Na taj način, ako se otok raspadne tokom oluje, elektroenergetski sistem neće biti oštećen.

Svakodnevno obilazi rijeku na svom kajaku, kupi smeće i pomaže životinjama kojima je potrebna pomoć. Kada ide do grada i nazad, izgubi cijeli dan, a za to su mu potrebni kajak i bicikl. Kajakom dolazi do ceste, a onda koristi bicikl do grada gdje obnavlja zalihe.

Na Instagramu ga prati 13 hiljada ljudi, a Šadov tamo objavljuje svoje svakodnevne avanture.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori