Kako se princeza Diana planirala preseliti u Ameriku s Harryjem i Williamom

Princeza Diana razmišljala je o preseljenju u Ameriku kako bi se oslobodila paparazza, desetljećima prije nego su se princ Harry i Meghan Markle sami promijenili.

Princeza od Walesa i princ Charles konačno su se razveli 1996. godine nakon četiri godine razdvojenosti, ostavljajući Diani slobodu da planira svoju budućnost.

Prije svoje smrti u sudaru u Parizu godinu dana kasnije, razgovarala je s nekoliko prijatelja i rodbine o mogućem preseljenju u SAD.

Čak se i nadala da bi je novi život izvan Britanije mogao spasiti od paparazza.

Njezin bivši Paul Burrell rekao je 2006. Good Morning America da je gledala "lijepu kuću … imala sve planove za to. Bit će to u Malibuu."

Dodao je: "Rekla je: 'Ovo je naš novi život, samo što neće biti sjajno, razmislite o načinu života, dječacima - ovdje u Americi nitko ne osuđuje, nemate klasni sustav, nemate osnivanje. '"

Burrell je kontroverzni lik u Velikoj Britaniji, koji je objavio Dianina privatna pisma u knjizi o svom životu, zbog čega su princ William i princ Harry rekli da im je izdaja "duboko bolna".

Međutim, bivša zaposlenica palače nije bila jedina kojoj je Diana govorila o svojim planovima.

Princezina sestra, lady Sarah McCorquodale, rekla je policijskoj istrazi o njenoj smrti: "Što se tiče svih drugih budućih planova, Diana je govorila o životu u Americi ili Francuskoj, ali to su bile samo opcije. Vidjela je našeg brata, Charlesa [Spencera] , pobjeći u inozemstvo od paparazza i to ju je privuklo. "

A bliska prijateljica Lucia Flecha de Lima rekla je policiji: "Govorila je o budućim planovima, ali je bila zbunjena oko svoje budućnosti. Ponekad je rekla da bi se voljela preseliti u Ameriku."

Harry i Meghan također su rekli da su se preselili u Ameriku kako bi pobjegli od medija iako su privukli pažnju paparazza.

Tijekom prvih nekoliko mjeseci u Kaliforniji, agencija za slike prodala je fotografije svog sina Archieja Mountbattena-Windsora kako se igra na privatnom dvorištu vile u Los Angelesu Tylera Perryja.

Slike su objavljene u njemačkom tabloidnom časopisu za masovno tržište Bunte, kako je otkrio Newsweek.

Meghan je također snimljena kako skuplja sina Archieja iz vrtića nakon prvog dana, rekao je princ Harry u svibnju za podcast Armchair Expert.

Rekao je: "Na šestoj stranici New York Posta snimili su fotografije mog sina koji je pokupljen iz škole prvog dana."

Princ je dodao: "To je neka vrsta bijesne hranjenja koja se hrani, a vraćanje djeci ukazuje da je to apsolutno istina. Ova djeca nemaju izbor; nemaju pravo glasa u tome.

"Ako to [pažnja paparazza] postane još gore, ono što u osnovi prihvaćate je … kaznimo ljude koji imaju talent i doslovno su se potrudili doći do točke u kojoj, da, zarađuju novac i, da, njihovi obožavatelji doprinose tome, ali donose zabavu i vrijednost društvu. "

Nakon što su u početku boravili u Los Angelesu u vili Tylera Perryja, Sussexovi su kupili vlastitu kuću u Montecitu, Santa Barbara.

Princ Harry vratio se u Britaniju samo dva puta, na sprovod princa Philipa i otkrivanje kipa Diane.

Meghan se tek treba vratiti u Veliku Britaniju, ali bi potencijalno mogla dobiti pozivnicu za proslavu Platinum jubileja sljedeće godine.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori