Kako da se zaštitite od lopova prije odlaska na odmor

U periodu godišnjih odmora i u danima vikenda dešava se najveći broj provala u stanove

Policijska uprava Bosanska Gradiška apelovala je na građane da u vrijeme ljetnog perioda i sezone godišnjih odmora preduzmu mjere zaštite svoje imovine kako njihovi kuća ili stan ne bi postali meta kriminalaca.

Iz ove uprave je saopćeno da je to važno s obzirom da veći broj građana odmor planira van svog doma, napominjući da se u ovom periodu, i u danima vikenda, dešava najveći broj provala u stanove.

- Potrebno je da budete obazrivi i preduzmete određene mjere. Prilikom kretanja na odmor novac, nakit i druge vrijedne stvari ne treba ostavljati u kući ili stanu, već u banci, ili se to može dati nekom od rodbine na čuvanje - savjetuju gradiški policajci.

Poručuju građanima da ne ostavljaju otvorene prozore ili balkonska vrata, jer kriminalci to vješto koriste i neopaženo ulaze u stanove.

- Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, ili u obući, saksijama za cvijeće... Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikada ne ostavljajte u njemu ključeve. Nije poželjno ni ostavljati spuštene roletne, jer kriminalci mogu zaključiti da nema nikoga u stanu.

Apeluju na građane i da na društvenim mrežama ne objavljuju slike sa odmora.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)