Još jedan slučaj femicida u Turskoj: Zbog ljubomore poveo djevojku u smrt, bacio je sa 25 metara

"umiremo zajedno"

Još jedan slučaj femicida u Turskoj: Zbog ljubomore poveo djevojku u smrt, bacio je sa 25 metara
Foto: Facebook / Selcuk Cetiner i Mehlika Derici

Još jedan slučaj femicida u Turskoj: Zbog ljubomore poveo djevojku u smrt, bacio je sa 25 metara

Ljubomorni dečko koji se sa djevojkom bacio sa litice, navodno je nekoliko trenutaka prije skoka vikao "ako umremo, umiremo zajedno". Selcuk Cetiner (41) i Mehlika Derici (35) bili su u restoranu povodom rođendana prijateljice u Turskoj, a tom prilikom su pili.

Par je kasnije otišao ​​do vidikovca Asiklar Tepesi, takođe poznatog kao brdo zaljubljenih. Pridružili su im se žena koja je slavila rođendan Merve (32) i njen partner Arda Tolunaj. Ali romantično veče je poprimilo zlokobni obrt nakon što je između para izbila svađa podstaknuta ljubomorom.

Prema riječima drugog para, Cetiner je gurnuo Mehliku na zemlju pre nego što su je njih dvoje podigli. Tada je navodno povikao: "Ako umremo, umiremo zajedno". Prije nego što je Mehlika uspjela da reaguje, Cetiner je uhvatio rukama oko struka, a zatim se bacio sa litice, povevši je sa sobom. Par je pao 25 metara.

Hitna pomoć je požurila na lice mjesta i uprkos svim naporima, konstatovali su da su oboje mrtvi. Njihova tijela su prevezena u mrtvačnicu u javnoj bolnici Marmara Ereglisi, dok je policija zaplijenila njihove mobilne telefone radi analize. Neki izvještaji kažu da je žrtva Mehlika bila majka dvoje djece.

Femicid je sve veći problem u Turskoj, posebno nakon što je ta zemlja zvanično napustila Istanbulsku konvenciju u julu prošle godine, prenose turski mediji.

Prema Godišnjem izvještaju o podacima za 2021. godinu "Zaustavimo ubistvo žena", 280 žena su ubili muškarci u 2021. godini, dok je 217 žena pronađeno mrtvo, ali je uzrok smrti bio sumjiv. Prema podacima 'Monument Counter' - "digitalnog memorijala za žene ubijene nasiljem" koji se svakodnevno ažuriraju - u Turskoj se do sada ove godine dogodilo 246 femicida.

Izvor: radiosarajevo.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori