Jelena Beba Balašević napisala pjesmu za Mirzu Selimovića

Bosanskohercegovački pjevač i pobjednik osme sezone takmičenja Zvezde Granda, Mirza Selimović, na svom Instagram profilu otkrio je kako je kćerka pokojnog Đorđa Balaševića – Jelena Beba Balašević – autorica njegove nove pjesme koja nosi naziv “Dvoboj”.

U decembru 2020. godine dogodio se susret u studiju kod Aleksandra Banjca (nedavno preminulog klavijaturiste Zdravka Čolića), Đorđa Balaševića i Mirze Selimovića u Novom Sadu.

Susret je ovjekovječen fotografijom koju je Mirza također podijelio na svom Instagram profilu, ali u tom trenutku nije otkrivao više detalja.

Upravo prillikom tog sastanka Mirza je otpjevao pjesmu “Dvoboj” čiji je autor teksta Beba Balašević, kćerka legendarnog muzičara, a tokom susreta Bebe i Mirze koji se desio prije dva dana oni su zvanično obznanili saradnju.

“Velika je sreća i zadovoljstvo imati neke ljude za prijatelje, a kada ti još taj neko napiše divnu pjesmu i stvori magiju kakvu je samo njen otac Ðole znao stvoriti svojim perom, e to je tek prava stvar i sreća”, napisao je Mirza u opisu fotografije sa Bebom.

Poznato je da je Đorđe bio uzor Mirzi u ovom poslu, pa ova saradnja ima posebnu simboliku.

“Jedva čekamo da čujete ‘Dvoboj'”, poručio je Selimović na Instagramu.

Pročitajte više: Olivera Balašević o prvom susretu s Đoletom: Mrzila sam ga

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti