Jednostavno i ukusno: Bruschette s pestom i paradajzom

bruschette
Foto: SHUTTERSTOCK

Za lagani početak dana hrskave bruschette s pestom, sušenom paradajzom i mozzarelom.

Talijanske bruschette omiljeni su hrskavi zalogaj koji se priprema u tren oka!

Donosimo vam recept za ovu sezonsku kombinaciju sušenog paradajza, pesta od bosiljka i mozzarelle.

Sastojci:       

80 ml maslinovog ulja     

1 češanj bijelog luka, zgnječenog     

6 kriški ciabatte  (hljeb)

100 g pesta od bosiljka     

100 g sušenog paradajza    

200 g mozzarelle ocijeđene i narezane na male komadiće     

Svježi listovi bosiljka za posluživanje     

Morska sol i svježe mljeveni crni biber

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stepeni. U posudici izmiješajte dvije kašikice ulja i bijeli luk. Premažite obje strane ciabatte smjesom ulja i bijelog luka i stavite ih na tepsiju.

Peći u pećnici pet minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i premjestite na pladanj za posluživanje.

Namažite kriške ciabatte pestom. Na vrh stavite sušeni paradajz i komadiće mozzarelle.

Pospite listovima bosiljka i pokapajte preostalim uljem. Začinite solju i biberom i posluži odmah.

Prijatno!

Pročitajte više: Recept: Slana lisnata punjena štrudla

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori