Za lagani početak dana hrskave bruschette s pestom, sušenom paradajzom i mozzarelom.
Talijanske bruschette omiljeni su hrskavi zalogaj koji se priprema u tren oka!
Donosimo vam recept za ovu sezonsku kombinaciju sušenog paradajza, pesta od bosiljka i mozzarelle.
Sastojci:
80 ml maslinovog ulja
1 češanj bijelog luka, zgnječenog
6 kriški ciabatte (hljeb)
100 g pesta od bosiljka
100 g sušenog paradajza
200 g mozzarelle ocijeđene i narezane na male komadiće
Svježi listovi bosiljka za posluživanje
Morska sol i svježe mljeveni crni biber
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stepeni. U posudici izmiješajte dvije kašikice ulja i bijeli luk. Premažite obje strane ciabatte smjesom ulja i bijelog luka i stavite ih na tepsiju.
Peći u pećnici pet minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i premjestite na pladanj za posluživanje.
Namažite kriške ciabatte pestom. Na vrh stavite sušeni paradajz i komadiće mozzarelle.
Pospite listovima bosiljka i pokapajte preostalim uljem. Začinite solju i biberom i posluži odmah.
Prijatno!
Pročitajte više: Recept: Slana lisnata punjena štrudla