Jecaj za kraj bogate karijere: Aguero se zbog srčanih problema oprostio od nogometa

tužan kraj karijere

Slavni argentinski nogometaš Sergio Kun Aguero objavio je kraj bogate karijere koja je okončana na tužan način zbog srčanih problema.

Aguero je u finišu prvog poluvremena utakmice protiv Alavesa 30. oktobra osjetio probleme s disanjem, nakon čega mu je otkrivena srčana aritmija. U nekoliko navrata naglašavao je da će se vratiti, ali nije uspio.

Aguero je izašao na scenu zajedno s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom i nekoliko minuta je plakao. Suze su se prolamale i na tribinama gdje su bili prijatelji i saigrači Aguera.

"Ova konferencija je da bih rekao da sam odlučio završiti nogometnu karijeru. Odlučio sam da prekinem karijeru i ovo je vrlo težak momenat za mene. Glavni razlog je moje zdravlje, jer mi se dogodio problem prije mjesec i po. Prije 10 dana odlučio sam to. Želim reći svima da sam učinio sve da nastavim karijeru, ali se nije moglo ništa učiniti. Ponosan sam na karijeru koju imam i sretan zbog toga", rekao je Aguero pred očima uplakane publike.

Nakon obraćanja u kojem je jedva uspio poručiti ono zbog čega je došao uslijedili su upečatljivi momenti iz karijere legendarnog napadača iz Argentine.

Naravno, u fokusu je bio trenutak kada je Manchester Cityju u 93. minuti posljednjeg kola Premier lige 2012. donio titulu prvaka Engleske ispred rivala Manchester Uniteda.

Osvojio je čak 18 velikih trofeja u seniorskoj karijeri, među kojima je Copa America s Argentinom i čak pet trofeja prvaka Engleske.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori