Jasmin je harala pistama, a onda je preko noći odlučila da sve batali

PIONIRKA MODELINGA

Kad je imala 17 godina, Jasmin dok je prodavala pljeskavice u popularnom restoranu brze hrane, “otkrivena je”

Jasmin Gauri (51) rođena je u Montrealu u mješovitoj porodici — njena majka Linda je Njemica, a otac Moin Pakistanac. Vaspitavana je u duhu islama. A djetinjstvo joj zbog toga nije bilo uvijek lako, jer su je vršnjaci maltretirali i ismijevali njeno pakistansko porijeklo.

Ipak, kao dijete ona je bila izuzetno posvećena vjeri. Pa je s roditeljima išla na hodočašće u Meku kad joj je bilo 12 godina. Kao i većina tinejdžera u Sjevernoj Americi, Jasmin je počela da radi vrlo rano, ali nije se dugo zadržala na niskobudžetnim poslovima: kad je imala 17 godina, dok je prodavala pljeskavice u popularnom restoranu brze hrane, “otkrivena je”.

Naime, jednog dana je na brzi zalogaj svratio Edvard Zakarija, vlasnik salona ljepote "Platine Coiffure", koji ju je ubrzo povezao s velikim imenima iz modne industrije.Igrom slučaja upravo tih dana mijenjali su se način razmišljanja i viđenje ljepote u modi: pistama više nisu dominirale skandinavske ljepotice, već je sve više modela različitog porijekla dobijalo priliku, a Jasmin je bila među prvima.

Stajala je rame uz rame sa najboljim manekenkama današnjice, no preno noći je odlučila da napusti sve. A ovo je njena životna priča.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)