Izjava Milanovića o genocidu u Srebrenici ‘zapalila’ društvene mreže

Sramotno

Izjava Milanovića o genocidu u Srebrenici 'zapalila' društvene mreže
Foto: Radio Sarajevo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović jučer je pokušao pojasniti svoje izjave u vezi genocida u Srebrenici, ali čini se da se samo dodatno osramotio.

Milanović je kazao da nije negirao genocid u Srebrenici, "ali da postoje razlike u težini zločina, pa tako i u genocidima."

Smatra da nisu isto Srebrenica i Jasenovac "jer ako je genocid u Srebrenici onda se mora naći novo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu".

Ovakve izjave kod svih ljudi koji su pri zdravoj pameti naišle su na oštre reakcije, piše Radio Sarajevo.

To se posebno odnosi na društvenu mrežu Twitter preko koje su korisnici 'razapeli' predsjednika Hrvatske.

"Čovječe, kad se sjetim da smo likovali što je Milanović pobijedio Kolindu. Pomalo me sramota. Dokaz da uvijek ima gore od goreg. Ili da moraš biti idiot da bi se održao na Pantovčaku", napisao je jedan od korisnika, a drugi je dodao:

"Žalosno je da Milanović kontinuirano srozava svoj ugled senzacionalističkim izjavama, čime se dovodi u rang sa srbijanskim novinarom koji je na genocidu i Komšiću pokušao da stekne slavu. Neuspjeli pokušaj kolege Vučića."

"Sve mi se više čini da je Milanović opsjednut Bosnom više nego što je bio Franjo Tuđman. Što bi se reklo čovjek je latentni Bosanac", "Kada je Milanović izabran za predsjednika Hrvatske najavio je da se u potpunosti okreće Zapadu. Ispade da je taj zapad Bosna", "Priča li Milanović i o čemu drugom osim Bosne?", "Koliko znam da je Milanović pravnik, pa kao pravnik trebao bi znati da se konačne presude ne komentarišu, ko je on da daje definicije genocida, KO je on", samo su neki od komentara korisnika Twittera.

Pročitajte više: Milanović tone sve dublje pa sada inputira Bošnjacima da su stradanje u Srebrenici sami nazvali genocidom

Pratite nas na Facebook akter.ba - Izjava Milanovića o genocidu u Srebrenici 'zapalila' društvene mreže

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori