Ivona Grgić: Djevojka sa kutije!

Djevojka sa kutije
Djevojka sa kutije - Ivona Grgić

Još jedna zabavna i duhovita priča sada već  poznate tuzlanske spisateljice Ivone Grgić.

Ivona  svoje priče rado dijeli i objavljuje ih na svom blogu, koji svakodnevno  plijeni pažnju sve većeg broja ljudi.

Njene priče moći ćete  čitati i na portalu akter.ba, a mlada spisateljica je nedavno pokrenula i svoj YouTube kanal. Na kanalu ćemo moći vidjeti dosta interesantnog sadržaja koje će Ivona pripremiti. Nadamo se da će u svojim videozapisima i pričati svoje priče. Zapratite Ivonu na njenom kanalu, putem linka koji ćemo postaviti ispod njene priče.

Kakve su Ivonine priče? Recenzije ćemo prepustiti stručnjacima, a mi ćemo reći da su izuzetno zanimljive i duhovite. Upravo je to njena snaga.

Na duhovit način prikazati ono što nas okružuje i s čime se susrećemo u životu. U njenim pričama je nemoguće osjetiti dosadu. Kako ih čitamo, postaju sve zanimljivije i jedva čekamo da objavi narednu.

Duhovitost kao i sklonost humoru znak je natprosječne inteligencije. Tako barem tvrde naučnici.

Da bi neko bio duhovit, mora da bude opušten, jer jedino u stanju opuštenosti osoba može sebi da dozvoli igranje sa asocijacijama i sa riječima. A kada je neko opuštan i kada se igra, tada je i spontan.

Ivona je u svom pisanju upravo takva, duhovita i spontana. Ostalo se podrazumjeva.

Donosimo vam njenu priču „Djevojka sa kutije“

Djevojka sa kutije

Da li vam je poznata ova situacija?

Ja sam znate veoma skromna osoba kada je frizura u pitanju. Želim barbie plavu boju, dugu i zdravu kosu,ali i kratku, želim nešto drugačije, ono gdje god da se pojavim da svi gledaju u mene. Objasnim sve to frizeru i dobijem OVO!

Odavno poznata priča u životu svake žene. Ustanemo ujutro, dan tmuran, kafa precrna, kosa presvijetla, raspoloženje u skladu sa prethodnim. Još ako nas je koji problem pritiskao duže vrijeme, a budimo realni koga nije, onda se upali ona lampica da smo svemoguće i da je vrijeme za promjene.

Odlučimo hrabro da se uhvatimo u koštac sa čitavim svijetom. Zamišljamo kako svima u brk svima govorimo šta mislimo, prekidamo lošu vezu, učinimo konačno onaj vražiji prvi korak, suprostavimo se šefu pa on u čudu od tolikog samopouzdanja promakne nas na veću i plaćeniju poziciju i tako dok zamišljamo i prebiramo buduće korake, sjetimo se šta ćemo ipak prvo promijeniti.

Frizuru naravno! Pa kako vi zamišljate da sve navedeno uspijemo sa ovakvom kosom, ovako lošom bojom, o Bože, pa kako ne vidjoh prije da je problem bio čitavo vrijeme na glavi, a ne u glavi?

Guglamo najboljeg frizera u gradu, čitamo recenzije, koga je usrećio, a koga rasplakao. Po hiljaditi put gledamo slike frizura koje je napravio od januara do danas i shvatimo da su šiške opet IN, o pa to nam treba, to se traži!

Dok slasno oblizujemo usnice, kao detektiv nakon dobro obavljenog slučaja pronalaska igle u plastu sijene, a da prethodno nije znao ni gdje se sijeno nalazi, odlučujemo da se konstatujemo sa najboljom drugaricom, expertom za sva naša ludila. Taj vječiti saputnik i saučesnik nam govori da odemo do grada, kupimo farbu i sami to odradimo.

Nije brate operacija srca pa da moramo zvati stručnjake, znaš li ti bona da će te odrati taj frizer, ih ja pola komšiluka farbam, čak i tetku Smilju kad dođe na urlaub, sekiras se bezveze.

Poslije farbanja odeš malo frizeru da ti skrati kosu, napravi one šiške što hoćeš, kao kod Seke Aleksić na onome spotu gdje se pominje glavobolja od vina, čuješ tamo koju pametnu čaršijsku i vratiš se ko’ nova, ha ya!

Razgledaš tako farbe na policama i zamišljaš neku novu sebe. Čudiš se što ovo nisi prije uradila. Nisi više sigurna da li želiš biti crna ili plava. U žurbi uzimaš crnu sa plavim odsjajem pa puklo kud puklo.

Da se svima smrači kad ti počneš da zračiš. Tako lijepa želim i ja da budem,razmišljaš dok gledaš onu djevojku na kutiji farbe. Pogledaj te oči, nos, a tek kosu, ah jedva čekam večeras. I dok čekaš da farba odradi i tvoje i svoje, drugarica je već otišla kući, ali nema veze, poslaćeš joj svakako sliku da ti se može diviti narednih pola godine kao što dužnosti prave drugarice i nalažu. Poslije pranja i sušenja naravno nastupa šok. Pa…

Zoveš onu svoju što farba pola mahale i onu tetku Smilju i jedva riječi zboriš. A ona te tješi pa ispraće se to nakon pet pranja, ih današnje farbe nisu ono što su nekad bile, ajde bona to je samo boja i na kraju ti jasno i glasno kaže da si sama sebi kriva.

Da, da, sama sebi kriva! Ko te tjerao na ove poduhvate? Ko? Ona je samo predložila sebe kao izvođača radova, ti si je izabrala, nemoj sad preokretati činjenice. Svidjelo ti se da dobiješ novu sebe za male pare? Ona je legalno dobila tender.

Proizvođači farbe ne prodaju samo boju kose. Oni vam prodaju i boju očiju, lice, usne,onaj mali prćasti nosić i jednu veliku iluziju. Ta djevojka sa kutije je model, a sati i sati rada su uloženi da se izabere baš ta djevojka, da se našminka i uskladi sa bojom kose.

Iza tog prirodnog izgleda djevojke stoje barem dva frizera, jedan pomoćnik, make up stručnjak, fotograf, najbolja oprema , rasvjeta, šef šejtan koji se dernja ako nešto krene po zlu i na to sve sati i sati rada i stari dobri fotošop.

Za one famozne šiške Seke Aleksić, nadogradnju i sve te karafeke sa spotova i nastupa, zaduženo je barem deset, ako ne i više ljudi. Kada poželiš da budeš kao neko drugi, prvo uzmi svoju ličnu kartu i pogledaj rubriku ime i prezime.

Ako kojim slučajem bude pisalo tvoje ime, ne pokušavaj onda kopirati ni Seku ni onu malu sa plavim očima, ma znaš onu sa Pallete farbe! Loš dan će proći, ali svaka greška ove vrste se dugo, dugo nosi na najvidljivijem mjestu. Prevencija je, ljudi moji, 80 % prelijepe frizure.

Zapratite YouTube kanal Ivone Grgić:

Pročitaj više: Da li znate ko je Ivona Grgić?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori