Ima 149 braće i sestara: Otkrio trik koji mu pomaže pamtiti imena

Njegov najstariji brat ima 44 godine, a najmlađi samo jednu

Muri Blekmor (Murray Blackmore) dolazi iz najveće poligamne porodice na svijetu. Odgojen je kao mormon u maloj zajednici u Kanadi u kojoj se svi čvrsto drže zajedno. On je dio porodice  na čijem se vrhu nalazi patrijarh Vinston (Winston Blackmore), vođa poligamne religiozne skupine koji ima 27 supruga i s njima ukupno 150 djece. Muri je 65. dijete po redu.

Ovaj mladić zabavu je pronašao na TikToku gdje redovno objavljuje video zapise vezane za svoju ogromnu porodicu. Između ostalog, u videima objašnjava kakav je to osjećaj imati toliko braće i sestara, kako to funkcioniše i kako se on sam snalazi u svemu tome. 

Otkrio je i metodu svojih roditelja kojima bolje pamte imena djece. Djeca rođena u istoj godini dobijaju imena koja počinju s istim slovom. Na primjer, sve koji su kao i on sam rođeni 2001. godine nose imena koja počinju sa slovom M. 

https://www.tiktok.com/@kayezer0/video/6969766997743701254?sender_device=pc&sender_web_id=6973319425228031493&is_from_webapp=v1&is_copy_url=0

Na pitanje koliko je prisan sa braćom i sestrama rekao je ovako:

– Jesam li prisan sa svojom braćom i sestrama? Može li jedna osoba uopšte biti prisna s toliko ljudi? To je poput cijele populacije nekih škola! Većinom se to svodi na to da znamo jedni za druge, ali zapravo nismo bliski. No, s nekima od njih se dobro slažem i dosta smo povezani – rekao je.

Njegova majka je rodila desetoro djece dobijenih u braku s Vinstonom tako da on ima devetoro braće i sestara s kojima dijeli oba ista roditelja. Njegov najstariji brat ima 44 godine, a najmlađi samo jednu.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)