Iako je Dr. Dre dao 7 miliona dolara: Pokušaj cenzure legendarnog repera

SUPER BOWL

Vrhuška NFL-a sedmicama pritiskala da promijeni sadržaj pjesama koje je Dre planirao izvesti.

ŠefoviI NFL-a pokušali su  cenzurirati nastup legendarnog repera Dr. Dre-a na poluvremenu "Super Bowla" u nedjelju navečer, iako je od 13 miliona dolara, koliko je potrošeno za šou, sedam miliona dolara dao on. Ispričao je to izvor blizak reperu, koji je dodao da je Drea vrhuška NFL-a sedmicama pritiskala da promijeni sadržaj pjesama koje je planirao izvesti.

Naročito su im smetali stihovi njegovog hita "Still D.R.E." iz 1999. godine "Still f***ing with the beats, still not loving police". Iako su ga oni tražili da tu rečenicu u potpunosti izbaci iz pjesme. Dre je, doduše bez psovke, izgovorio u nedjelju.

Također mu je zabranjeno da klekne, čime bi protestirao protiv policijske brutalnosti i rasizma. Iako nevoljko, Dre se pokorio toj zabrani. Pokorio se nije Eminem, koji je kleknuo nakon pjesme "Lose Yourself". Dre i ostali izvođači nisu mu se u tome pridružili, kao ni igrači Ramsa i Bengalsa.

Informacije o pokušajima cenzure dolaze dok se NFL još suočava s kritikama zbog manjka tamnoputih trenera te posljedica koje je snosio igrač NFL-a Colin Kaepernick, koji je prvi kleknuo na terenu.

 Ovogodišnji šou na poluvremenu bio je potpuno u znaku hip-hopa, iako su nastupi ranijih godina bili rezervirani za pop zvijezde. Mnogi misle da je ovogodišnji izbor samo pokušaj NFL-a da makne sa sebe optužbe za rasizam.

 Svih šest izvođača koji su se pojavili u poluvremenu imaju zajedno 983 miliona dolara, a oko 500 miliona pripada Dreu

 Svih šest izvođača koji su se pojavili u poluvremenu imaju zajedno 983 miliona dolara, a oko 500 miliona pripada Dreu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori