Hrvatski pisac stao na Severininu stranu: Niko nije provjeravao je li Milan Popović zdrav u glavi

Severina

Severina
Foto: Pixsell/Miroslav Lelas - Facebook/Severina

Hrvatski pisac Ante Tomić pružio je podršku Severini, protiv koje je bivši suprug Milan Popović podnio nekoliko tužbi.

Severina je na svom Instagram profilu objavila Tomićev tekst u kojem je naveo da uposlenici Centra za socijalni rad često zanemaruju, odnosno "ne stignu obići" sve disfunkcionalne porodice. S druge strane, Severina je uvijek u centru pažnje.

"Nasuprot ovih brojnih žalosnih previda, ne možemo se pravo načuditi kako se strogo nadzire Severina Vučković. Uskoro će biti 10 godina kako Centar za socijalni rad nju podrobno ispituje, vještači, pa joj i uskraćuje ili ograničava roditeljsku skrb, a ne možemo dokučiti zašto", između ostalog je napisao.

Dalje je pitao je li neko nekada primijetio da je Severinin jedinac tjelesno ili duševno zlostavljan i je li zabilježen ikakav nagovještaj da je ozebao, bos, ušljiv ili nešist. Smatra da smo svi svjedoci da je Severina sve što jedna uzorna majka treba biti.

"Jedini koji tvrdi suprotno je otac Milan Popović, a njegove roditeljske kvalifikacije Centru za socijalni rad, zanimljivo, nikad nisu bile upitne. Njega niko nikad nije provjeravao je li zdrav u glavi, a po svemu što smo o njemu čuli, ne bi možda bilo naodmet. Sve što o Popoviću zapravo znamo su oduševljena svjedočenja moralnih kolosa poput patrijarha Porfirija i pokojnog Milana Bandića da je riječ o bogatom i velikodušnom čovjeku. Nije bogzna šta, složit ćemo se", naveo je.

Podsjetio je da je Centar za socijalni rad podnio prijavu protiv Severine zbog navodnog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

"'Je*em vam mater svima' čini nam se kao čak neobično blag odgovor žene koja se gotovo 10 godina bez ikakve osnove bezobzirno vrijeđa i omalovažava njeno majčinstvo. Ono što ona vjerovatno, ne bez razloga, doživljava najboljim, najčistijim dijelom sebe", zaključio je.

Severina se zahvalila Tomiću na riječima podrške.

"E, moj Ante, okani me se svega ti... Nije li ti dosta 'onog retarda' što te tužio jer si napisao da je retard, sad ćeš navući na vrat i ovog 'mog'... Pa sretno nam", objavila je. (Klix.ba)

Pročitajte više: Severina: Kad sam upoznala Filipa bio je samo kompozitor

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori