Kenet Brana zaražen koronavirusom: Hoće li pozitivan test ugroziti odlazak na ovogodišnju dodjelu Oskara

KENET

Njegov film "Belfast" jedan od favorita ovogodišnje dodjele

Nakon što je test za koronavirus pokazao da je pozitivan, 61-godišnji Kenet Brana (Kenneth Branagh) završio je u izolaciji. Budući da je do dodjele ovogodišnjih Oskara ostalo još svega nekoliko dana, upitno je hoće li slavni reditelj i glumac moći otputovati u Los Anđeles, gdje je njegov film nominiran u sedam kategorija.

To bi za njega mogao biti popriličan udarac, budući da je njegov film "Belfast" jedan od favorita ovogodišnje dodjele.

Njegov glasnogovornik potvrdio je medijima da je Brana prvi puta imao pozitivan test početkom prošle sedmice, zbog čega je propustio dodjelu Producers Guild Awardsa i obratio se svima virtualnim putem.

Najgore je od svega što ne samo da bi on mogao propustiti Oskare, već i Kiran Hajnds (Ciaran Hinds), koji je za "Belfast" nominiran u kategoriji najboljeg sporednog glumca, koji je također bio pozitivan na koronavirus i baš kao i Brana, nalazi se u izolaciji u Njujorku.

Inače, Brana je 13. marta prisustvovao dodjeli BAFTA nagrada u Londonu, a samo dva dana kasnije vratio se u Njujork. Nedugo nakon toga test je pokazao da je pozitivan.

- Ranije ove sedmice, nakon povratka u Ameriku, Brana i Hajnds testirani su i pokazalo se da su pozitivni na koronavirus. Obojica su pod nadzorom i u izolaciji i nadamo se da će moći uskoro nastaviti sa svojim aktivnostima vezanim uz film "Belfast", naravno, čim test pokaže da su negativni i ako će se osjećati dovoljno dobro, poručio je glasnogovornik.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori