Ed Širan u svađi sa komšijama, hoće da napravi kapelu i grobnicu u svom dvorištu

ED ŠIRAN

Iako komšijama smeta njegov plan za izgradnju grobnice, problem s time nemaju lokalne vlasti

Ljude često obraduje vijest da će se u njihovoj blizini doseliti neka slavna ličnost, no to nije slučaj kada je riječ o susjedima poznatog pjevača Eda Širana (Sheeran, 31).

Na svome, preko pet miliona dolara vrijednom, posjedu u Framingamu u Velikoj Britaniji pjevač planira sagraditi privatnu kapelicu koja će uključivati i njegovu grobnicu.

Iako komšijama smeta njegov plan za izgradnju grobnice, problem s time nemaju lokalne vlasti. Naime, u Engleskoj i Velsu ne postoje zakoni koji zabranjuju sahranjivanje tijela na privatnim posjedima.

Kapelici je odobrena gradnja 2019. godine, no ona ne uznemiruje susjede toliko koliko sama grobnica. Kako piše "New York Post", Širan bi trebao dobiti "zeleno svjetlo" za izgradnju grobnice bez obzira na protivljenje njegovih susjeda.

- Ovo područje ima puno divnih crkvi i mislim da nema potrebe da slavna osoba sagradi još jednu - rekla je Ana Vuds (Anna Woods), jedna od komšinica za SWNS.

Sama činjenica za slavna osoba želi grobno mjesto dalje od ostatka populacije pokazatelj je da nešto ne valja s modernim svijetom, komentirala je.

- Jesu li slavni toliko odvojeni od realnosti da njihov svaki dah, a sada i umiranje, mora biti toliko odvojeno od drugih "običnih" ljudi, dodala je.

Iako se komšije poznatog pjevača sve više bune proti njegove odluke, on još nije komentirao cijeli slučaj.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)