HILJADE GRAĐANA PORUČILO VUČIĆU DA ODE SA VLASTI

U SRBIJI SKUP PROTIV NASILJA

Skup "Srbija protiv nasilja" u organizaciji srbijanske proevropske opozicije, peti po redu, na kome desetine hiljada građana zatražilo odgovornost zvaničnika i institucija zbog velikih tragedija - dva masovna ubistva i širenja nasilja, održan je večeras u Beogradu.

Povorku su predvodile studentkinje i studenti koji su uzvikivali da “studenti ne šute” i koji su nosili transparente protiv nasilja.

Ispred Vučićevog kabineta oko koga su građani formirali “prsten” koji je ubrajao prostor oko zgrade i sve okolne ulice, na šest postavljenih štandova građani su upisivali svoje poruke srbijanskom predsjedniku.

Tokom skupa građani su se najčešće obraćali upravo Vučiću poručujući mu da ode sa vlasti, da je gotov i ih (građana) ima dovoljno.

Zgradu u kome je Vučićev kabinet, i koja je sve vrijeme bila u potpunom mraku, obezbjeđivalo je tridsetak policajaca u civilu i manje od deset uniformisanih policajaca.

Zahtjevi građana ostali su isti kao i na prethodna četiri skupa: da se privatnim prorežimskim televizijama Pink i Hepi oduzmu nacionalne frekvencije zbog promovisanja nasilja u rijaliti programima i da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i šef Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin budu smijenjeni.

Traže se i smjene ili ostavke rukovodstva Radio-televizije Srbije i Regulatornog tela za elektronske medije.

Skup je pored uobičajeno velikog broja građana obilježio, kao i prethodna četiri, izostanak uniformisanih policajaca, izuzevši nekoliko saobraćajnih patrola, javlja Anadolija.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti