Haotična situacija, Rusija je praktički bankrotirala: Nastavljaju se pregovori sa Ukrajinom

Bankrot

Rusija je praktički bankrotirala
Foto: EPA/Profimedia

Rusija je prestala vraćati svoje dugove, što je praktički bankrot. Situacija na ruskom financijskom tržištu je haotična, a Centralna banka Rusije pokušava spriječiti krah bankarskog sektora i nacionalne valute, piše Index.hr.

Rusija bi mogla bankrotirati prije nego što uspije osvojiti Ukrajinu. Financijski problemi jednostavno napreduju brže od njene vojske. Same sankcije su još najmanji problem, jer dio njih još nije ni implementiran, a od onih koje jesu većina nije mogla vremenski imati nikakvog efekta.

Ono što ju trenutno uništava su očekivanja. Ta očekivanja su, osim s koordiniranom izolacijom Rusije, povezana i s vojnom situacijom u Ukrajini, koja se ne razvija onako kako je Putin zamišljao.

Moskovska burza krahirala, dionice ruskih kompanija po burzama EU i SAD-a bezvrijedne

Glavna ruska banka se raspada

Europska centralna banka (ECB) je objavila da će Sberbank Europe, banka kći matičnog ruskog Sberbanka, uskoro propasti. Ruski Sberbank drži trećinu ukupne imovine svih banaka u Rusiji i njegova propast će sigurno urušiti cijeli financijski sektor u Rusiji. Kako je vlasnik Sberbanka u Rusiji državni fond koji se velikim dijelom bavi penzionom štednjom, domino-efektom će propasti i mirovina mnogih Rusa.

Dionice Raiffeisen banke vrtoglavo padaju, objavio je portal Istraga.ba. "Sprema li se novi udar?"

Danas se nastavljaju pregovori Rusije i Ukrajine, potvrdio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. 

Pregovori će se održati u regiji Brest, rekali su ruski zvaničnici, prenosi RIA, a trebali bi se nastaviti danas oko 13 sati po evropskom vremenu, javlja bjeloruska novinska agencija Belta, pozivajući se na ruskog pregovarača Vladimira Medinskog. (Oslobođenje)

Pročitajte više: VIDEO/ Smrtonosna eksplozija na TV tornju u Kijevu nakon što je Rusija upozorila glavni grad

Pratite nas na Facebook akter.ba - Haotična situacija, Rusija je praktički bankrotirala: Nastavljaju se pregovori sa Ukrajinom

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori