Google najavio da će brisati Gmail naloge koji se ne koriste dvije godine

Veliko brisanje neaktivnih

Ako imate  pasivan Gmail račun, koji smatrate rezervnim, "za svaki slučaj", ili pak postoji tamo još od djetinjstva, s korisničkim imenom poput imeprezime@gmail.com" i predstavlja vam sentimentalnu vrijednost – ova vijest je namijenjena upravo vama. Google je, naime, najavio kako će se obračunati s neaktivnim korisničkim računima, primarno iz sigurnosnih razloga.

U opasnosti su Gmail, YouTube. Brisanju će biti podvrgnuti svi korisnički računi kojima se nitko nije služio, ili se na njih nije prijavio tijekom dvije godine. Pronađu li takav račun, moglo bi se dogoditi da ga potpuno izbrišu, zajedno sa svim sadržajem unutar Gmaila i povezanih servisa: Docs, Drive, Meet, Calendar, YouTube i Photos.

Ova se najava tiče privatnih računa i na snagu će stupiti do kraja ove godine, kada će se krenuti i s prvim brisanjima. Prvi val dogodit će se najranije u prosincu, a tada će postupno biti uklonjeni računi koji su jednom otvoreni i nikada više nisu korišteni, pa će potom uslijediti i ostale skupine neaktivnih računa. Prije brisanja svakog od njih, korisnicima će biti poslane obavijesti o tome, kako na glavnu adresu računa, tako i na pričuvnu, postavljenu za njegov sigurnosni oporavak.

Organizacije, obrazovne institucije, kompanije i svi oni koji plaćaju neki oblik pretplate za pohranu podataka neće biti zahvaćeni  ovom čistkom.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti