Glumac i muzičar Frano Lasić s 30 godina mlađom suprugom ima sina: Godine donose zrelost, strpljenje i pokoju sijedu

UŽIVAJU

Svako doba ima i svojih prednosti, pa kako divnih, tako naravno i katkad teških trenutaka, ističe on

Frano Lasić je već sedam godina sretno oženjen mlađom beograđankom Milenom, sa kojom je 2020. dobio sina Nikolasa, i od tada se praznici u njihovom domu željno iščekuju.

Glumac i muzičar je za “Blic” sa suprugom pričao o izazovima porodičnog života i godinama koje su prošle, i onima koje dolaze.

– Naravno da godine nisu samo brojke, godine donose zrelost, iskustvo, strpljenje, razumijevanje, ali i pokoju sjedu, no sa godinama čovjek treba da se “sprijatelji” i uživa koliko je moguće u njima. Svako doba ima i svojih prednosti, pa kako divnih, tako naravno i katkad teških trenutaka. Sve je to ljudski život i treba ga živjeti punim plućima, koliko u svojim okvirima to možemo, jer život je jedan i trebamo ga cijeniti – rekao je Frano na početku razgovora, te je dodao čime je osvojio suprugu i kako održavaju harmoniju u braku.

– Trudio sam se da osvojim Milenu, jer sam uvidio da je jedna kvalitetna, draga i lijepa osoba u pitanju. Puno priče, upoznavanja, druženja. Harmonija u braku se održava nekim zajedničkim dogovorima, oko svih bitnih životnih stvari – istakao je glumac.

Nikolas liči na Milenu

Novinari Blica su pitali Milenu na koga Nikolas više liče:

– Nikolas liči na mene. Kada pogledam slike kada sam bila mala, to je to, s tim što ima plave oči na tatu. Za sada primjećujemo da sve oko sebe upija. Voli društvo, voli muziku, zabavu. Potrebno mu je vrijeme da procesuira svaki događaj, jer sve vrlo temeljno posmatra, i tu je na mamu.

Milena nije dio javne scene, ali se čini da jako dobro "pliva" u tome.

– Nisam imala potrebu nešto specijalno da se navikavam. Postoje dragi i manje dragi ljudi, nebitno da li su sa javne scene ili ne – jasna je Milena, koja uživa u Franovoj muzici, a pored njegovih pjesama, otkrila je koje još izvođače voli.

– Volim muziku i uživam u svakom taktu. Generalno volim muziku koja budi emocije, koja ima i smislen tekst. Sa naših prostora volim pjesme Đorđa Balaševića, Džibonija. Muziku biram i prema raspoloženju – rekla je Milena, a Frano je dodao:

– Kao izvođač, inspiraciju nalazim u gotovom muzičkom djelu. Da bih pjevao i svirao sa puno duše, potrebno je da me inspiriše dobra pjesma. Ne pišem muziku, ali je volim.

Godinu pamti po sinu

Godinu iza njih će pamtiti po sinu, a želje za narednu su također vezane za njega.

– Moje želje za 2023. godinu je da smo svi zdravi i sretni. Mislim da je sreća sama po sebi, već pola zdravlja. Neophodno je naći i mir, ali kada kažem mir, mislim na onaj koji osjećate kada ostanete sa samim sobom. Godinu ću pamtiti po Nikolasovim prvim koracima, po njegovom odrastanju. Upijam svaki njegov pogled, osmjeh, novu riječ. Najveće je uživanje gledati dijete kako raste, uči, mijenja se – zaključila je Milena.

U domu Lasića obilježavaju se i katolički i pravoslavni Božić, i uvijek je to u krugu svih članova porodice.

– Mi slavimo dva Božića. Jedan u decembru i jedan u januaru. To su porodična okupljanja uz trpezu. Za Novu godinu, razmijenimo poklone, svako svakog obraduje nekom sitnicom, a svakako su prioritet pokloni za djecu. Neko iz naše porodice se obuče u Djeda Mraza, ne bi li također uveselio najmlađe. Nas najviše obraduje sreća na licima drugih kada prime poklone – istakli su.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori