FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske na SP-u zbog navijačkih ispada prema Borjanu

SP

FIFA pokrenula disciplinski postupak
Milan Borjan (Foto: Afp)

Hrvatski navijači su vrijeđali Milana Borjana na Svjetskom prvenstvu što je očekivano došlo pod istragu FIFA-e.

Kako tvrdi agencija AP, FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske jer su navijači Vatrenih vrijeđali Milana Borjana na utakmici Svjetskog prvenstva protiv Kanade.

Podsjetimo, Milan Borjan našao se na meti dijela hrvatskih navijača koji su ga vrijeđali tijekom utakmice, a nosili su i zastavu s brendom poznatog proizvođča traktora s natpisom Oluja i Borjan.

Otvaranje disciplisnkog postupka FIFA-e nije nikakvo iznenađenje jer se takvi postupci redovno pokreću kada su u pitanju ispadi navijača.

Vratar Kanade rođen je u Kninu krajem osamdesetih, a proslavile su ga izjave kako za sebe smatra da je rođen u Dalmaciji te da je rodom iz Srbije. Često je spominjao i tzv. RS Krajinu kao mjesto gdje je rođen.

To mu nisu zaboravili hrvatski navijači koji su ga i nakon utakmice vrijeđali purem poruka na WhatsApp-u. Masovno se širio njegov telefonski broj, a on je kasnije izjavio kako je dobio više od dvije tisuće poruka.

"Dobio sam danas milijun i jednu poruku. To pokazuje kakvi su ti ljudi primitivci, nemam što komentirati, trebaju poraditi na sebi, očigledno imaju neku frustraciju pa dolaze na stadion iskaliti svoj bijes. Dobio sam 2056 poruka u kojima me vrijeđaju, to su djeca koja i ne znaju što je i kako bilo'', rekao je nakon poraza od Hravtske u 2. kolu kanadski vratar.

Izvor: dnevnik.hr

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori