Facebook bi uskoro mogao integrisati svoj Messenger s WhatsAppom

Kompanija je prošle godine uspješno spojila Facebook Messenger s Instagramovim DM-ovima

Facebook bi uskoro mogao integrirati svoj Messenger s WhatsAppom
Representational Image

Facebook, "div" društvenih medija, započeo je rad na integraciji Facebook Messengera s Instagram Direct Messages (DM) i WhatsAppom.
Kompanija je prošle godine uspješno spojila Facebook Messenger s Instagramovim DM-ovima. Sada je poduzela prvi korak ka integraciji WhatsAppa u svoju kombinaciju.
Talijanski kopač kodova gospodin Alessandro Paluzzi pronašao je chat s WhatsAppom skriven unutar koda Facebook Messengera. Iako trenutno nije moguće integrisati WhatsApp s Facebook Messengerom, gospodin Paluzzi prisilio je nit da ga identificira kao WhatsApp chat. On će poslužiti kao pregled kada će karakteristika biti dostupna nakon potpune integracije.

U izvještaju se dodaje da će, kada karakteristika bude objavljena, integracija između Facebook Messengera i WhatsAppa biti neobavezna. Instagram i Facebook, kojima Facebook upravlja, imali su sličnu implementaciju koja je korisnicima omogućavala da odaberu žele li spojiti svoje chatove između dvije platforme ili ne.

Prema WABetaInfo, očekuje se da će neke karakteristike koje su već uvedene na Facebook Messengeru proći do WhatsAppa. Dalje se dodaje da se ta karakteristika još uvijek testira za iOS.

Kompanija nije potvrdila kada će se održati konačna integracija WhatsAppa i Messengera. Integracija Facebook Messengera, Instagram DM-a i WhatsAppa trebala bi biti završena do kraja godine, ali nesumnjivo će trebati neko vrijeme prije nego što bude dostupna svim korisnicima širom svijeta.

Prošle je godine Facebook integrisao Messenger s Instagram DM-ovima. Karakteristika omogućava korisnicima da prihvate poruke iz Facebook Messengera na Instagramu i odgovore s Instagrama bez potrebe za promjenom aplikacija, i obrnuto. Korisnici također mogu odabrati hoće li prihvatiti poruke i pozive u svojim zahtjevima za poruke.

Pročitaj više: Grupe za zaštitu djece pozivaju Facebook da odustane od Instagrama za djecu


Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori