Evo šta je pronađeno u pretresu na Alipašinom Polju: Bunar krio skoro kilogram heroina

HEROIN

Petorica privedena zbog droge

Provodeći planske aktivnosti na suzbijanju organizovane prodaje opojnih droga na području Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jučer su uhapsili više osoba. 

Uhapšeni su: E.B., rođen 1989.godine, R.M., rođen 1994.godine, S.Č., rođen 1989.godine, E.A., rođen 1991.godine i M.F., rođen 1983.godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo

Poznato je da su među uhapšenima Edis Bunar čiji je stan pretresen na Alipašinom polju te Renato Mikac, Emir Alispahić, Marko Filipović i Sadmir Čamdžić.

Heroin vrijedan 55.000 KM

Na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je 11 pretresa na različitom lokacijama u Kantonu Sarajevo, pretres jednog ugostiteljskog objekta, kao i 2 putnička motorna vozila. Izvršenim pretresom stana koji koristi E.B. na području općine Novi grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto:

- oko 900 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin (tržišna vrijednost oko 55.000 KM),

- 6 mobilnih telefona i

- veća suma novca koja potiče od preprodaje opojne droge.

Saslušano još šest osoba

Također u pretresima na ostalim lokacijama pronađeno je i oduzeto sljedeće:

- 300 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- 60 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid,

- 10 tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi

- 4 digitalne vage,

- aparat za vakumiranje i

- pribor za prepakivanje droge.

Pored gore navedenih lica koja su lišena slobode, tokom pomenutih aktivnosti u službene prostorije je privedeno i saslušano još 6 osoba. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori