Evo kako izgleda popularni “Ertugrul” u novoj seriji Barbaros

Poznati glumac Engin Altan Duzyatan je vrhunac svoje glumačke karijere doživio glumeći glavnog glumca Ertugrula, u seriji „Dirilis Ertugrul“.

Popularni glumac je već ranije istakao kako je fokusiran na snimanje. Rekao je da je potpuno posvećen snimanju nove serije Barbaros, u kojoj glumi lik “Oruc Reisa”, a evo kako on izgleda u novoj seriji:

Barbarossa Hizir Hayrettin -Strah i trepet Sredozemlja:

Gusar sa Balkana vladao je morem desetljećima. Barbaros Hayrettin-paša ili jednostavno kapetan Barbarrosa jedan je od najpoznatijih zapovjednika osmanske mornarice i jedan od najpoznatijih gusara koji su plovili Sredozemnim morem.

Barbarossa je sijao strah na Mediteranu, pljačkajući brodove, galije i pomorske luke, otuđujući blaga, ali i oslobađajući robove.

Ali, Hajrudin je bio i više od toga. Ostat će upamćen kao prvi pomorski komadant Osmanske flote, ali i kao nadareni ratnik koji je pobjedio slavnu špansku armadu.

Počeci slavne karijere pomorskog vuka, Hajrudina Barbarosse ustvari su vezani za njegovog brata, Oruča. Oruč se pridružio osmanskoj vojsci i bio je član prve posade mornarice koja je zarobljena od strane vitezova krstaša. Sve detalje o životu ovog morskog vuka moći ćete pratiti u novoj seriji s Engin Altan Duzyatanom u glavnoj ulozi.

Pratite nas na facebooku akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori