Elon Musk nudi 41,4 milijarde dolara za kupovinu Twittera

Biznis

Američki multimilijarder Elon Musk nedavno je kupio 9,2 posto udjela u Twitteru, a sada je ponudio cjelokupnu kupovinu za 41,4 milijarde dolara.

Regulatorna prijava pokazala je da Musk nudi 54,20 dolara po dionici – premiju od 38 posto na zaključnu cijenu Twitterovih dionica 1. aprila, posljednjeg trgovačkog dana prije nego što je ulaganje glavnog izvršnog direktora Tesle od više od 9 posto u kompaniju javno objavljeno.

Prethodno je Musk kupovinom 9,2 posto udjela Twittera trebao biti imenovan u Upravni odbor, ali je na dan imenovanja 9. april je to odbio.

"Elonovo imenovanje u upravu trebalo je službeno stupiti na snagu 9. aprila, ali Elon je tog istog jutra rekao da se neće pridružiti odboru", napisao je izvršni direktor Twittera Parag Agrawal na svom profilu.

Musk je na svom Twitteru ranije uobičajeno pravio šale sa svojim pratiocima o nekim novim mogućnostima na Twitteru, no ono što se ozbiljno očekuje od njega jeste da utječe na problem nedovoljne slobode govora o kojem je govorio i ranije.

Pročitajte više: Elon Musk želi pokrenuti novu društvenu mrežu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori