Edin Džeko postigao 400. pogodak u karijeri

VERONA-INTER 0:6

Edin Džeko postigao 400. pogodak u karijeri
Edin Džeko postigao 400. pogodak u karijeri

Naj bolji  bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko sinoć je došao do nevjerovatne brojke od 400 golova u profesionalnoj karijeri. Džeko nije zabio 104 dana a onda je 400. golom srušio rekord.

Džeko je postigao dva gola protiv Verone na gostovanju, a to su za njega bili 399. i 400. gol u karijeri.

Pogađao je po jednom u oba poluvremena, a posebno je impresivan bio drugi gol na utakmici kojeg je postigao nakon "lažnjaka" i rezantnog udarca lijevom nogom u dalji ugao.

Tako je na najbolji mogući način došao do velikog jubileja od 400 golova u karijeri, čime se ne mogu pohvaliti ni neki od najslavnijih nogometaša.

Video večerašnjeg jubilarnog 400. gola u karijeri pogledajte u nastavku.

Foto Profimedia

Sve je krenulo u Željezničaru, gdje je Džeko postigao četiri gola. U Teplicama je postigao 17, a u Usti nad Labemu osam golova.

Uslijedilo je 85 pogodaka za Wolfsburg te 72 gola za Manchester City, prije nego što je stigao u Romu gdje je bio i najefikasniji. Za rimsku Vučicu postigao je 119 golova.

Trenutno je u Interu na broju od 30 golova, a za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, gdje je rekorder, postigao je 64 pogotka. Uz jedan iz mlade reprezentacije BiH to je magična brojka od 400 seniorskih golova.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti