Džordž Kluni poklonio po milion dolara četrnaestorici svojih prijatelja: Konačno ispičao zašto

prijatelj za poželiti

Džordž: Bilo je to 2013. godine

Bliski prijatelj i Klunijev poslovni partner Rande Gerber prvi je put ispričao priču o koferima natrpanim gotovinom još 2017. godine, no ovo je prvi put da je priču o velikodušnom daru potvrdio i sam glumac Džordž.

U intervjuu za "GQ", Kluni je potvrdio da je svojevremeno dao 14 bliskih prijatelja po milion dolara. Bilo je to 2013. godine. 

Bio sam samac. Svi smo starili. Imao sam 52 godine otprilike. A većina mojih prijatelja je starija od mene, prisjećao se glumac svog razmišljanja prije 10-ak godina kada je tek upoznao Amal, no još nisu bili ni u vezi. Džordž

Bilo je to 2013. godine. “Bio sam samac. Svi smo starili. Imao sam 52 godine otprilike. A većina mojih prijatelja je starija od mene”, prisjećao se glumac svog razmišljanja prije 10-ak godina kada je tek upoznao Amal, no još nisu bili ni u vezi.

“I pomislio sam, ono što imam su ti dečki koji su mi svi, u razdoblju od 35 godina, pomogli na ovaj ili onaj način”, rekao je, nabrajajući sve što su njegovi prijatelji učinili za njega. “Pomogli su mi kad mi je pomoć trebala tokom godina. I ja sam njima pomagao. Svi smo mi dobri prijatelji – rekao je. “I mislio sam, znaš, bez njih od ovoga nemam ništa. I  samo sam mislio da ako me udari autobus, svi su u oporuci. Pa zašto, dovraga, čekam da me udari autobus?”

“Ako Rande ne uzme milion dolara, niko neće dobiti  novac” Clooney je strpao 14 miliona dolara u 14 kovčega, u svaki po milion. Filmska scena, baš kao iz Okeanovih 11. Drugi dan je pozvao sve prijatelje kod sebe. Gerber je o ovom nevjerovatnom iskustvu govorio u emisiji “Headliners” MSNBC-a 2017. godine. “George počinje govoriti: ‘Slušajte, želim da znate koliko ste mi značili i koliko mi značite u životu. Došao sam u LA, spavao sam na vašim kaučima. Tako sam sretan što vas sve imam i ne bih mogao biti tu gdje sam danas bez svih vas. Dakle, bilo mi je jako važno da, dok smo još svi zajedno, uzvratim. Zato želim da svi otvorite svoje kofere.”

Gerber je rekao da su svi Clooneyjevi prijatelji, uključujući njega, bili “u šoku” nakon što su vidjeli njihove milionske darove u gotovini, za koje je glumac rekao da je već platio porez. “Jedan [prijatelj] je radio u baru u zračnoj luci u Teksasu, uzdržavajući tako svoju porodicu. Svaki dan vozi se biciklom na posao”, govori Gerber koji je oženjen za Cindy Crawford i ima vlastiti uspješan biznis. Glumčev prijatelj je rekao kako je odmah pokušao vratiti novac Clooneyju, međutim velikodušni glumac nije htio ni čuti za to. “Povukao sam ga u stranu i rekao: ‘Apsolutno ne uzimam ovih milion dolara’, Na to se, kako kaže, George automatski okrenuo prema ostalima i rekao:  ‘Jedna obavijest. Ako Rande ne uzme milion dolara, niko neće dobiti  novac.” I tako je njegovih 14 prijatelja dobilo 14 miliona dolara na poklon, a George je tačno godinu dana kasnije, na isti datum oženio Amal. E, to se zove dobra karma.

Izvor: Avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori